Hvor finder du de vilde planter, der er spiselige?
Sankemesteren Thomas Laursen fører os med kyndig hånd ind i den vilde naturs righoldige spisekammer, og åbner vores øjne på de vilde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe i de forskellige biotoper, hvor planterne vokser og hvor man skal lede: vandløbet, søen, mosen, stranden, løvskoven, nåleskoven, grøften, engen, vejkanten, saltengen, hegnet, byen, marken, ruderatet og havet.
Bogen slutter med gode anvisninger på kulinarisk anvendelse af de vilde planter.
Kan varmt anbefales. Teksten understøttes af inspirerende fotografier.
Se også : Vild mad i køkkenet og Den lille vilde af Thomas Laursen
Forfatter: Thomas Laursen
Sider: 232
Format: 19,7 x 25,9 x 27 cm - Indbundet
Fri fragt i Danmark ved køb over 300 kr. (undtaget højbede)
Køb julegaver nu - med fri retur og ombytning frem til 1. februar :-)
Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen.
”Ofte siger folk, at de skal i skoven for at plukke vilde planter!” fortæller Thomas. ”Men skoven er faktisk slet ikke det mest oplagte sted. I det hele taget er der ikke et sted, hvor man kan finde alt. Man er nødt til at bevæge sig rundt til forskellige typer natur, der er i de forskellige biotoper.”
For at kunne finde planter, er man derfor nødt til på forhånd at vide lidt om, hvilke planter der vokser i de forskellige biotoper, så man også ved, hvad man skal lede efter og holde øje med. Derfor er bogen er inddelt i de forskellige biotoper: Vandløbet, mosen og søen, Stranden, Løvskoven, Nåleskoven, Grøften, engen og vejkanten, Stranden, Saltengen, Løvskoven, Nåleskoven, Hegnet, Byen, Marken, Ruderatet og Havet.
Thomas viser, hvordan man går på jagt efter de lækre vilde råvarer, og hvilke biologiske forhold, der skal være til stede, hvis man vil finde alt fra karljohansvampe, kantareller og malurt til skovmærke og spiseligt tang. Undervejs giver han sine bedste tips og råd med på vejen.
Turen ender efter hvert kapitel hjemme i Thomas’ køkken, hvor han viser enkle, lækre og moderne retter med det vilde som hovedingrediens. Retterne kan alle tilberedes derhjemme, men nogle af dem er også egnede som et lille måltid eller en lille feltration ude i naturen.