At sanke betyder, at samle, at høste og har siden tidernes morgen været en nødvendig livspraksis gennem menneskets historie for at sikre sig føden, og i det perspektiv betyder sanke:

At finde og samle sin egen mad i naturen

 

At sanke

 

Udviklingen har fjernet det moderne menneske fra naturen og gjort det hjælpeløst overfor evnen til at finde og identificere naturens spiselige planter, blomster, frugter, bær, svampe, tang og muslinger.

Bevidstheden om naturen og dens vitale betydning for menneskelivet vokser i disse år ikke mindst i lyset af den allestedsnærværende klima, miljø –og biodiversitetskrise, og flere og flere retter opmærksomheden mod naturen og dens rigdom på velsmagende og spiselige ting og sager.

 

 

Opmærksomheden er formodentlig også blevet vakt af den moderne gastronomis interesse for den nære lokale og vilde naturs spiselige ressourcer, og deres gastronomiske anvendelse på grund af velsmag og næringsfylde.

 

 

Flere eminente og kyndige bøger har de senere år set dagens lys om emnet og Alletider har derfor samlet et brugbart og dækkende udvalg til dig i vores bogsektion, som du finder under overskriften ”Naturens spisekammer ”.

Her et par eksempler på gode sanke-bøger:

 

Bøgerne er meget informative med gode illustrationer. Det er dog altid fornuftigt, at have feltbøger med om vilde planter og ikke mindst svampe, og der findes rigtig gode apps. til mobilen.

 

Nyttige feltbøger, vi kan anbefale:

"Den lille vilde"

”Feltfloraen

Svampe i Danmark

 

Der kan suppleres med et uddybende værker til reolen:

Nordens Flora

Nordeuropas Svampe I + II”

 

Rigtig god fornøjelse :-)