Er støvlerne fra Blue Heeler bæredygtige?

Det er ikke optimalt. Der findes ingen faglig vurdering af graden af bæredygtighed af støvlerne.

Vi har hos AlleTider vurderet, at det er et godt, rimeligt bæredygtigt køb, vurderet på basis af:

  • Levetiden: Levetiden for et par Blue Heeler støvler er meget lang i forhold til meget andet fodtøj, der udskiftes ofte. Hertil kommer anvendelsesmulighederne, som er stort set ubegrænsede. Støvlerne kan anvendes året rundt – og både til det grove udearbejde såvel som til byturen.
  • Produktionslandet: At støvlerne produceres i Portugal eller certificerede fabrikker i Indien er et stort plus.
  • Transport: Blue Heeler har en forholdsvis kort transport fra Portugal til Tyskland, hvorfra de videresendes til Danmark. For de modeller, der produceres i Indien er transporten lang.
  • Materialet læder: Blue Heeler anvender kun naturmaterialer, læder og naturgummi. Der kan argumenteres for læderets bæredygtighed, idet læderet er et biprodukt af kødkvæg, der opdrættes for kødet. Et alternav til læder kunne være ”vegansk læder”, hvor vurderingen af bæredygtigheden dog er mindre gennemskuelig. Det er et syntetisk materiale, hvor der fx anvendes microplast. Debatten om bæredygtigheden af vegansk læder er fortsat i fuld gang. Og der udvikles i fuld kraft på nye alternativer, der bruger biologisk nedbrydelige materialer – under overskriften ”Vegetal Leather”.

Vil du vide mere om Blue Heeler? - Så tjek her, hvor du kan læse mere om mærket: Blue Heeler