Med udgangspunkt i historien og vores tidsalders ideologi - myten om ubegrænset vækst - argumenterer Tim Jackson imod vækstmyten som en nødvendighed. Bogen "Verden efter væksten" er et opgør med vækstsamfundet med velargumenterede bud på morgendagens verden uden vækst som målparameter. Et opgør, som er en forudsætning for at løse de miljø- og klimaproblemer som myten om den ubegrænsede vækst har medført.

Tim Jackson, der er professor i bæredygtig udvikling, er anerkendt for hans udarbejdelser af mulige scenarier for en fremtid i balance - samfund uden vækst som den nødvendige målestok.

Også Tim Jacksons "Velstand uden vækst" er anerkendt af førende økonomer og samfundsdebattører verden over, og absolut også anbefalelsesværdig. Den finder du her: Velstand uden vækst.

Forfatter: Tim Jackson

Format: 15 x 22 x 2,4 cm - hæftet

Forlag: Hovedland

Verden efter væksten - af Tim Jackson

279,00 DKK

Livet er underlagt fysiske og materielle begrænsninger, sådan er livet, sådan er verden. Begrænset og i skarp modsætning til den dominerende myte om ubegrænset vækst. Vi synes imidlertid låst fat i denne myte, i forbrugermentalitetens jernbur. Tidsalderens ideologi. Men vi har selv bygget buret. Skriver Tim Jackson – og bruger store dele af bogen på et videnskabeligt og lidenskabeligt opgør med denne myte.

 
Jackson var i en årrække formand for den britiske Sustainable Development Commission, og han har siden, for Kommissionen i Bryssel udarbejdet mulige scenarier for en umiddelbar fremtid. En af bogens omdrejningspunkter er Robert Kennedys profetiske tale til studenterne i Kansas i 1968. Gennem analyser af så forskellige skikkelser som Thomas Aquinas, Stuart Mill, Hannah Arendt, Wangari Mathai, der startede en gen-beplantning i Østafrika for at reparere på kolonialismen, og Lynn Marquilis, der punkterede myten om evolutionen som survival of the fittest,  argumenteres logikken om vækstens nødvendighed i stykker.
 
Tim Jacksons analyser er helt centrale, fordi opgøret med vækstsamfundet er forudsætningen for at løse miljø- og klimaproblemerne. 
 
Dette Opgør er i fuld gang: lave eller negative vækstrater er, når vi ser bort fra casino- og finanskapitlernes digitale transaktioner, for længst blevet ”den ny normalitet”. Det amerikansk-genererede lykkeindeks har siden 1970 peget nedad!
 
Verden efter væksten – livet i post-kapitalismens tid er en invitation til at lære og tage ved lære af historien og et forsøg på at formulere en optimistisk form for i morgen i den øjeåbnende bog.
Forlag: Hovedland
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 14-01-2022
Udg. dato: 14-01-2022
Sprog: dansk
Originalsprog: eng
EAN: 9788770707701
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788770707701
Størrelse i mm (BxHxD): 150x220x24mm
Vægt: 510g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med