Med de begrænsninger og grænser for vækst, som er nødvendige for et bæredygtigt ligevægtssamfund, har Tim Jackson fokus på udfordringen i, hvordan væksten kan opbremses samtidig med at det almene velstandsniveau bevares.

Bogen Velstand uden vækst - Grundlaget for morgendagens økonomi - anbefales af en række af verdens førende samfundsdebattører og anerkendes som rettesnor for økonomer verden over.

Tim Jackson er professor i bæredygtig udvikling, leder af den engelske bæredygtighedskommission CUSP - Centre for the Understanding of Sustainable Prosperety - og er rådgiver for EU-komissionen. Han var i syv år økonomikommisær i den britiske Sustainable Development Commission.

Også efterfølgeren "Verden efter væksten" af Tim Jackson kan kart anbefales. Den finder du her: Verden efter væksten

Forfatter: Tim Jackson

Format: 15 x 22 x 2,4 cm - hæftet

Forlag: Hovedland

Velstand uden vækst - af Tim Jackson

269,00 DKK

Jacksons bog med undertitlen Grundlaget for morgendagens økonomi er blevet en rettesnor for økonomer verden over, og en række af tidens mest indflydelsesrige samfundsdebattører  anbefaler den, f.eks.  Naomi Klein, Yanis Varoufakis, ærkebiskoppen i Canterbury og den økologiske økonomis første mand Herman Daly. 

 
Når den grønne revision af nationaløkonomien i dag oplever et gennembrud efter 30 års tilløb  skyldes det, at Ressource-, miljø- og de såkaldte klimaproblemer i dag er i færd med at indhente os. 
 
Tim Jackson har i en årrække ledet den engelske bæredygtigheds–kommission (CUSP). Senere er han blevet tilknyttet Kommissionen i Bryssel, hvor han er beskæftiget med at rammesætte den efter-vækst økonomi, som bliver vores vilkår, sideløbende med at vi lægger, hvad Jackson kalder ”ødelæggelsernes økonomi” (den traditionelle neo-liberale vækstøkonomi) bag os. 
 
Den store udfordring for eftervækst-samfundene bliver, siger Jackson, at omstille økonomierne, således at opbremsningen af væksten bliver forenelig med en bevarelse af det almene velstandsniveau, uden at geråde i en situation som f.eks. i 1930’erne, hvor minus-væksten førte til økonomisk depression -  til oprustning og krig. 
 
Kulturkamp: Som et led i den nødvendige” idemæssige” omstilling fremhæver Jackson, at begrænsninger og grænser -  stedet for at betragtes  i et universalistisk og ekspansionistisk perspektiv – som hæmninger, snarere må ses som nødvendige rammebetingelser for et bæredygtig ligevægtssamfund.
Forlag: Hovedland
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 02-09-2019
Udg. dato: 02-09-2019
Sprog: dansk
Originalsprog: Engelsk
EAN: 9788770706636
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788770706636
Størrelse i mm (BxHxD): 150x220x24mm
Vægt: 510g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med