Inspiration til naturoplevelser i Danmark - og bud på de næste skridt til at udvide den vilde natur til at blive vildere og levedygtig for flere arter igen. Danmarks genforvildede natur er suppleret med smukke, inspirerende naturfotos.

Forfatter: Rune Engelbreth Larsen

Fotograf: Rune Engelbreth Larsen

Sider: 308

Format: 30,2 x 21,4 x 2,8 cm - hardback

Forlag: Forlaget Dana

Danmarks genforvildede natur - af Rune Engelbreth Larsen

339,00 DKK

En flok vildheste gungrer ud over sletten, og en elg vandrer tavst ud af skovbrynet. En bisontyr kaster sig på jorden og støvbader, mens et par kalve slukker tørsten i et snoet vandløb. Et vældigt mosaiklandskab af skovkulisser, blomsterrige enge, spredte søer og skulpturelle veterantræer åbner sine vidder, så langt øjet rækker. Vilde danske landskaber uden byer, uden motorsavenes larm i skovene, men hvor genudsatte nøglearter skaber en foranderlig natur- og oplevelsesrigdom.

Det kan blive virkeligheden i Danmark en lang række steder. Selv om de danske landskaber er kulturlandskaber, og selv om vores natur-enklaver er forarmede og den oprindelige artsrigdom i hastig tilbagegang, kan naturen godt blive vildere og rigere igen.

Denne bog handler om, hvor og hvorfor de første små skridt er taget de foregående par årtier – og hvor og hvorfor de næste store skridt kan og bør tages i de nærmeste år, hvis den accelererende naturkrise skal imødekommes herhjemme.

DANMARKS GENFORVILDEDE NATUR er en oplevelses- og oplysningsbog, der i ord og billeder inspirerer til naturoplevelser ud over det sædvanlige i dagens Danmark – og til vildere natur i morgendagens Danmark.

Forlag: Forlaget Dana
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 20-03-2020
Udg. dato: 20-03-2020
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788792961099
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788792961099
Sidetal: 308
Størrelse i mm (BxHxD): 302x214x28 mm
Vægt: 1629 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med