Ari Shavit er israelsk forfatter og journalist. Han er født og opvokset i Israel, hvor han har læst filosofi.

Hans fortælling "Mit forjættede land" er baseret på interviews, dagbøger, hans egen familiehistorie og historiske dokumenter. En personlig fortælling med nedslag i Israels historie gennem tiden - med start fra 1800-tallet og frem til 2016, hvor bogen udkom.

- En levende og spraglet fortælling med et nuanceret billede af landet Israel.

Sprog: Dansk

Forfatter: Ari Shavit

Udg.dato: 21-04-2016

Sider: 530

Format: 15,2 x 23,1 x 3,7 cm - hæftet

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

Mit forjættede land - af Ari Shavit

299,00 DKK

Sig navnet Israel, og man tænker straks: uløselig konflikt med palæstinenserne, ulovlige bosættelser eller de ultraortodokses voksende politiske indflydelse. Hvorfor tænker man ikke moderne demokrati og multikulturel velfærdsstat, historisk knudepunkt og vigtig aktør i verdenssamfundet?

Den toneangivende israelske forfatter og journalist Ari Shavit gør en række nedslag i historien fra slutningen af 1800-tallet til vore dage. Ved at trække på sin egen familiehistorie, interviews, dagbøger og historiske dokumenter spinder forfatteren en levende, spraglet og personlig fortælling med plads til alle de paradokser og modsætninger, som Israel er gjort af.

Vi møder forfatterens oldefar, en britisk zionist, som i 1897 besøgte Det Hellige Land og forstod, at her ventede en gylden fremtid for hans plagede folk. Vi møder den unge idealistiske jødiske landmand, der i 1920 købte jord af sin arabiske nabo for at dyrke de Jaffa-appelsiner, der skulle blive et solidt fundament under Palæstinas og senere Israels økonomi.

En skæbnefortælling trækker lange, dybe spor helt op i vor tid: En palæstinensisk ung mand blev i 1948 fordrevet permanent fra sit hjem i Lydda af de zionister, derudråbte staten Israel som idealstat. Efter Anden Verdenskrig bed en holocaustoverlever tænderne sammen og prægede sine børn til at tage lederskab i den nye stat. Fra udvikleren af det ambitiøse atomvåbenprogram i 1960’erne over de tidlige religiøse bosættere i 1970’erne til dagens sekulære, tolerante og festglade minoritetsgrupper i Tel Aviv.

MIT FORJÆTTEDE LAND kaster lys over en nation i permanent eksistentiel krise. På engageret og afbalanceret vis udfordrer forfatteren den læser, der ikke søger de hurtige svar og meninger, men et nuanceret og sammensat billede af landet, som formår at fascinere så dybt og vække så stærk modstand. De forfulgte jøder fandt fred i Israel. Findes der mon også en vej til fred i Israel? Igen venter et overraskende svar.

 

Om forfatteren
Ari Shavit er født og opvokset i Israel og har læst filosofi . I 1990’erne var han formand for en israelsk menneskerettighedsorganisation. Siden 1995 har han været toneangivende skribent på den moderat venstreorienterede avis Haaretz og tv-kommentator. MIT FORJÆTTEDE LAND er udkommet i en række lande verden over.

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Udgave: 1
Oplag: 5
Oplagsdato: 27-10-2023
Udg. dato: 21-04-2016
Sprog: dansk
Originalsprog: dan
EAN: 9788774672654
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788774672654
Sidetal: 530
Størrelse i mm (BxHxD): 152x231x37mm
Vægt: 954g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med