Fik du læst den? Er den stadig gyldig og lige aktuel?
Konkurrencestaten - er idéen om ”nationernes konkurrence” om kompetence, viden og udvikling som et grundvilkår, der uomgængeligt strukturerer vores samfund, styrer vores økonomier og udformer den politiske diskurs og vores politiske handlinger.
Bogen om konkurrencestaten fortæller globaliseringens politiske historie og fortæller om nationernes indbyrdes kamp om kompetencer, viden og udvikling.
En af de sidste årti´s væsentligste bøger om vores politiske virkelighed.
- Læs den og bliv klogere på hverdagens politiske logikker.
Forfatter: Ove Kaj Pedersen
Udgivet i: 2011
Sider: 341
Format: 15,9 x23,1 x 2,3 cm - indbundet
Forlag: Gyldendal
Fri fragt i Danmark ved køb over 300 kr. (undtaget højbede)
Murens fald og opløsningen af Sovjetunionen indvarslede en ny epoke i den internationale handel i retning af kraftigt øget globalisering. Globaliseringen er i løbet af de seneste årtier blevet et fænomen, de fleste har et forhold til. Men globalisering er ikke kun et spørgsmål om økonomi. Det er også et spørgsmål om politik, nemlig de politiske forhandlinger, beslutninger og traktater, der med udvidelse af EU, ophævelse af internationale toldmure og importskatter etc. har muliggjort den økonomiske globalisering. Der er tale om en politisk strategi, der har gennemsyret de vestlige politiske kredse og bredt sig til stort set alle dele af verden.
I Konkurrencestaten fortæller Ove K. Pedersen globaliseringens politiske historie. Det er en historie, hvor politik og økonomi væver sig ind i hinanden. Det er samtidig historien om en bestemt forståelse af moderne stater – nemlig ideen om ”nationernes konkurrence”, dvs. ideen om, at alle lande i dag er del af en bestandig international kamp på kompetencer, viden og udvikling. Og at denne kamp er et grundvilkår, som vi ikke kan undsige os.
Ove K. Pedersen er professor ved International Center for Business and Politics, CBS. Tildelt videnskabsministeriets pris Årets forskningsformidler 2008.