En original Panamahat i 100% strå fra toquilla palmens blade. Hatten er håndflettet - et omhyggeligt udført flette-håndværk, hvor resultatet er en særdeles slidstærk hat. Den fine, tætte fletning gir en super god beskyttelse mod solens stråler - og samtidig er hatten særdeles behagelig, da den er let og åndbar.

En super flot hat i klassisk panama-design, i stråenes naturlige farve med et flot mørkt brunt hattebånd som kontrast. En stilfuld hat - til hotte dage.

Materialer: 100% Paja Toquilla

Farve: Natur med brunt hattebånd

Bredde på hatteskyggen: ca. 7 cm

Højde på hattepulden: ca. 10 cm

Størrelser på panamahatte:

S (55-56), M (57-58), L (59-60), XL (61-62)

Loreto Natur - Panama hat

899,00 DKK
S M L XL

Find din rigtige hattestørrelse - let og enkelt.

For det er ret let, at finde den størrelse på hatten, der passer dig.

Du skal blot bruge et målebånd og måle rundt om hovedet: Mål fra midten af panden og rundt om hovedet, ca én cm over ørene - så har du dit hovedmål.

Tjek i skemaet herunder, hvilken størrelse, der vil passe til dit hovedmål i cm.

Bemærk, at panamahattenes størrelser er anderledes end størrelserne på de andre hatte.

Vælg aldrig en hat, der er for lille! Skulle du ligge imellem to størrelser - så vælg den største. En hat der er for lille, sidder ikke godt og føles ikke behagelig. 

 

Hattestørrelse S M L XL XXL

Hovedmål i cm

54-55 56-57 58-59 60-61 62-63

Mål for Panama hatte

55-56 57-58 59-60 61-62 -

 

Rigtig god fornøjelse med din nye hat :-)

Papir

Papir er strå, der har gennemgået en meget fintsnittet bearbejdning til et tyndt papir-materiale - der også gør materialet papir-let! Derfor er materialet papir ret ideelt til sommerhatte, da det er super behageligt: let og åndbart.

På trods af den fine forarbejdning er papir et stærkt og stabilt materiale, der også anvendes til fx kurveflet.

Papir betyder derfor ikke dårlig kvalitet. For det er som med så meget andet - der findes lav kvalitet og høj kvalitet. Hattene hos AlleTider er udført i 1.-klasses papir!

 

Raffia

Raffia er basten fra Raffia-palmens blade. Raffia palmen vokser i tropiske områder i Afrika – og specielt i Madagascar samt i Central- og Sydamerika.

Raffia er både stærkt og samtidig blødt og smidigt. Da det også er et meget hud-venligt og anti-allergisk materiale, der tåler fugt uden at krympe, er det gennem tiden typisk anvendt til udendørs beklædning.

I dag har det en bred anvendelse til både sejlgarn, kurve, tekstiler – og ja, til hatte.

 

Søgræs

Søgræs (havgræs) er en blomsterplante der vokser – som navnet antyder - i vand og tåler oceanisk saltvand. Søgræs findes overalt på kloden, hvor det vokser i sandbund på lavvandede områder og danner store græsenge. En fantastisk plante, der kan kan opsuge, transportere og opbevare CO2. Det kan du læse meget mere om her: Videnskab.dk

Søgræs er et meget stærkt materiale, der derfor også anvendes til fletning af tov, tæpper, kurve og andet, der kræver stærke strå.

 

Paja Toquilla

Paja Toquilla materialet, der anvendes til Panama-hatte, er fra Toquilla palmen – som ikke er en palme, men en palme-lignende plante.Toquilla palmen udvikler ikke en stamme, som en palme gør, og også bladene er forskellige fra palmens blade. Toquilla palmen vokser i området fra Mellemamerika til Bolivia.

Når planterne er omkring 3 år gamle, kan de benyttes til høst – og fortsætte med at høstes i årevis. Mange af de planter, der høstes af i dag er over 80 år gamle. De nyere skud på planten kan beskæres månedligt, og bliver nøje udvalgt. For er skuddene for unge, er de ikke tilstrækkeligt fiberrige – og er de for gamle, er de ikke tilstrækkelig tætte.

De nye skud, der høstes, er smidige og har gamle traditioner for anvendelsen til hatte. De gamle skud formulder eller anvendes til tag eller kurve.

Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med