Ud af ruinerne – vejen mod et forenet Europa:

Historien om hvordan det moderne og forenede Europa blev skabt. Bogen følger visionen om et forenet europa og giver et detaljeret og omfattende indblik i den europæiske integrationsproces efter afslutningen på 2. Verdenskrig i 1945.

Krig har været et gennemgående fænomen i Europas historie indtil 1945, men tiden efter udgør en skillelinie, og perioden indtil i dag betegnes ofte ” den lange fred ”, hvor fundamentet for den europæiske union skabes, og hvor der har været fravær af krig mellem europas stormagter.

Ruslands angreb på Ukraine har atter bragt krigens virkelighed til kontinentet, og det er vigtigt med en forståelse af baggrunden for det øvrige europas lange vej til fred.

Afslutningsvis skriver Morten Møller:

”Skal vi tror på en fremtid for vores børn og børnebørn i det nye Europa, der vokser frem, er det afgørende at Europa anskues i et historisk perspektiv. Kun i fuld bevidsthed om fortidens kriser og de komplicerede metoder, der blev anvendt til at løse dem, kan europæerne håndtere de udfordringer, der i og rundt om kontinentet tårner sig op, og som i de kommende år vil sætte Europas indbyggere på nogle af de mest omfattende prøver i mange år. Som Jean Monnet konstaterede: ”Europa vil blive skabt i kriser som summen af de løsninger, man finder på disse kriser.” (s. 251).

Eminent bog. Væsentlig og aktuel for vores tid, hvor Europa er i dyb krise.

Forfatter: Morten Møller

Udg.dato: 11-01-2023

Sider: 271

Format: 15,8 x 23,4 x 2,7 cm. Indbundet

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Ud af ruinerne - af Morten Møller

319,00 DKK

UD AF RUINERNE er en fascinerende fortælling om det moderne Europas fødsel. Bogen følger visionen om at skabe et forenet Europa. Den giver et nuanceret og dybdegående indblik i den europæiske integrations gennembrud i årene efter Anden Verdenskrig.

På et ødelagt kontinent leder europæere efter fælles løsninger, der fører væk fra verdenskrigenes blodsudgydelser. I Frankrig og Tyskland søger man især efter forslag, der kan erstatte aggressiv nationalisme med forsoning og samarbejde. Løsningen kommer fra en tidligere fransk cognacsælger, Jean Monnet, som foreslår at grundlægge en union for at forhindre nye katastrofer.

I en tid, hvor Europa atter er truet af splittelse og krig, bidrager bogen med en vigtig forståelse af vores fælles historie som europæere.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 11-01-2023
Udg. dato: 11-01-2023
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788727014289
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788727014289
Sidetal: 272
Størrelse i mm (BxHxD): 158x234x27mm
Vægt: 620g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med