Højbeddet her måler 1x1 meter og er 40 cm højt. Det er et super fint højbed til små haver - da du kan placere et enkelt højbed eller flere, spredt eller samlet - alt afhængig af pladsen. I det smukke lærketræ vil det pryde enhver lille have.

En af fordelene ved lærketræet er holdbarheden. For det har fra naturens side sin egen "imprægnering" med et højt indhold af harpiks i kernetræet. En med robost og solid træsort, der falder smukt ind i omgivelserne. Så om det er blomster, grøntsager eller urter, der skal dyrkes - så er læketræet et godt valg.

- Du kan læse mere om det på fanen herunder.

Materiale: Dansk produceret lærketræ

Mål: Højbeddet er 1x1 meter og 40 cm højt.

Det kraftige lærketræstømmer måler 10x10 cm

OBS: Tjek fragtpriserne på højbede på fanen herunder, da det er en væsentlig omkostning, der tillægges din ordre, når du går til kassen.

Højbed i lærketræ 1x1 meter

1.348,00 DKK

Forsendelse af højbede

Der er lige nu en leveringstid på højbedene ca 4 uger.

Alle højbede leveres usamlet med fragtmand. Forsendelsen er ret pebret – og er ikke pålagt nogen avance for os. Men, med en plantekasse som man har rigtig meget glæde af i årevis fremover, håber vi, du synes den er transportomkostningerne værd.

Fragtpriserne afhænger af, hvor i landet, du skal have leveret – og hvor stor din levering er. Prisen tillægges automatisk din ordre, når du går til kassen.

 

Priserne på fragt herunder er inkl. moms:

 

Højbede, leveres usamlet

- Til Sjælland og øerne (brofaste):

  • 1-3 stk: 1.595,-
  • 4-8 stk: 1.950,-

 

- Til Jylland nord for Limfjorden:

  • 1-3 stk: 1.275,-
  • 4-8 stk: 1.575,-

 

- Til Fyn og Jylland syd for Limfjorden:

  • 1-3 stk: 850,-
  • 4-8 stk: 1.075,-

 

OBS: Levering med fragtmand er så langt som muligt ...

Fragtmanden transporterer med en stor lastvogn, der har en ”medbringer truck” med, så de kan levere så langt som forholdene tillader det. Ved levering ved vanskeligt tilgængelige områder, som fx i nogle sommerhusområder, sker leveringen ligeledes så vidt det er muligt – og indenfor rimelige vilkår. Det er fragtmændenes betingelser – og dit ansvar at du finder et godt, tilgængeligt sted, han kan læsse af.

Da højbedene leveres usamlet er det (oftest) ikke noget problem at bære tømmeret enkeltvist fra leveringspladsen til baghaven.

 

Fortrydelsesret og returret specielt på højbede

Varer der er specielt fremstillet specielt til dig kan ikke fortrydes og tages ikke retur. Det gælder for køb af højbede. Når vi har modtaget din bestilling af højbede, går produktionen af netop din ordre igang, og købet kan derfor ikke fortrydes.

Dansk lærketræ – et naturligt, miljøvenligt valg

Lærketræ er et rigtig godt valg til dit nye højbed.

Lærketræ er en meget solid og holdbar træsort. Både træet og barken har en smuk rødlig farve.

Op til 80% af lærketræets stamme er kernetræ, som er den hårdere og mest holdbare del af træet, hvilket betyder at det er en stor del af lærketræet, der er meget slidstærkt.

Kernetræet indeholder naturligt en stor mængde harpiks, der gør det mere modstandsdygtigt overfor svampe og insekter. Altså har træet i sig selv en naturlig imprægnering – og er derfor et godt alternativ til fx trykimprægneret træ, som ikke bør anvendes til dyrkning.

På baggrund af lærketræets gode egenskaber, har det gennem tiden været anvendt til at bygge fx både, broer og andre store konstruktioner.

Højbedene hos AlleTider er af dansk lærketræ fra de midtjyske skove. Det minimerer transporten – fra skoven til savværket – og til din have.

Træet er PEFC certificeret (Programme for the Endorsement of Forest Certification), der er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug.

Dansk lærk er ikke på UICN´s røde liste over truede arter.

– og har været et oplagt valg til de langtidsholdbare højbede, du finder hos AlleTider.

 

Lærk - et nåletræ, der taber nålene om vinteren

Lærken er et nåletræ, der blev bragt til Danmark i 1765 af den tyske forstmand von Langen. I Tinghus Plantage i Gribskov kan man se en lærk plantet af den tyske forstmand von Langen i 1776.

Lærketræer vokser nu i hele Danmark, da de kan vokse i stort set alle typer jordbund. De kræver dog en del lys.

De lysegrønne og bløde ikke-stikkende nåle, der er 2-4 cm lange, vokser i små buketter af 30-40 nåle i hver, der skyder ud fra knopper og skud på kvistene. Om efteråret blir de først gule og falder derefter af. Lærketræet er det eneste nåletræ i Danmark, der taber nålene om vinteren.

Lærketræet blomstrer om foråret hvert andet år. Hanblomsterne bestøver hunblomsterne fra lærketræ til lærketræ via vinden.

Lærketræet er det eneste nåletræ i Danmark, der taber nålene om vinteren.

En udvokset lærk bliver 25-35 meter højt med en stamme-diameter på ca. 1 meter. Et lærketræ kan blive op til 200 år gammelt.

Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med