Dyrk økologiske blomster og fremtryl smukke buketter - og pas på naturen, insekterne, vores drikkevand. I denne bog om økologisk blomsterdyrkning finder du fortryllende blomsterfotos og masser af inspiration til blomsterdyrkning lige fra såning til binding af de skønneste buketter.

Forfatter: Rikke Lentz

Fotograf: Tina Brok Hansen

Sider: 248

Format: 20,8 x 26,8 x 2,5 cm - hardback

Forlag: Muusmann Forlag

Økologiske blomster - af Rikke Lentz

299,00 DKK

Gennem sæsonerne følger vi blomsterbonde Rikke Lentz og hendes arbejde med at dyrke øko­logiske blomster ved den økologiske gård Mangholm i Nordsjælland. Vi følger, hvordan Rikke fremtryller magiske buketter af de første forårsblomster, som skyder op af den stadig kølige jord i maj, og videre gennem den frodige og gavmilde sommer med et sandt blomsterorgie, helt indtil sæsonen går på hæld i oktober. 

Bogen er til dig, der gerne vil lave en økologisk skærehave, men også til dig, der bare nyder at kigge på lækre billeder af smukke og betagende blomster. Emnerne er: 
- Hvordan du selv kan dyrke blomster efter økologiske principper. 
- Dyrkning af sommerblomster og stauder til overdådige buketter. 
- Frøsåning, spiring, brug af soilblocker, udplantning og høst. 
- Essentiel pleje af jorden for at få et frodigt udbytte. 
- Hvilke blomster der passer sammen i bedet – og i buketterne. 
- Guide til buketbinding og blomsteropsatser uden brug af plastikfyldt oasis. 
 
Rikkes budskab er, at vi skal passe bedre på jordens ressourcer og dyreliv, og vi skal handle lokalt med et minimum af transport og derved mindske vores CO2-aftryk. Især budskabet om at undgå kontakt med unødige giftstoffer er det direkte formål med at skrive en bog om økologisk blomsterdyrkning. Det er de små skridt i den rigtige retning mod en større bevidsthed om, hvad vi selv kan bidrage med for et sundere og grønnere miljø, så vi kan passe på naturen, alle insekterne, os selv og vores drikkevand. 
 
Om forfatterne
Rikke Lentz er selvlært økologisk blomsterbonde og har siden 2017 dyrket blomster fuldtid. Rikke er uddannet socialrådgiver med en kandidatgrad i socialt entreprenørskab, og hendes økologiske blomsterhave rummer derfor et socialt element og fun- gerer som samlingssted for dem, der er interesserede i at lære mere om blomsterdyrkning og mærke naturens helende kræfter på egen krop. 
 
Tina Brok Hansen er freelance fotograf og skribent og har fulgt Rikke Lentz gennem 3 år i hendes fascinerende blomstermarker. Gennem de seneste 6 år har Tina leve- ret adskillige artikler til danske magasiner med fokus på økologi og et bæredygtigt liv. Tina har endvidere fotograferet til flere kogebøger. 
Forlag: Muusmann Forlag
Udgave: 1
Oplag: 2
Oplagsdato: 14-04-2021
Udg. dato: 22-05-2020
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788793951082
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788793951082
Sidetal: 248
Størrelse i mm (BxHxD): 208x268x25 mm
Vægt: 1225 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med