Med fokus på mere natur i haven er græsser blevet en havetrend. Denne bog om græsser indeholder gennemgang af græsser og hvordan de anvendes i haven, inspiration fra besøg i private haver, og en planteoversigt med beskrivelser og fotos. Bogen berører også emner om biodiversitet og insektliv i haven. 

Forfattere: Nina Ewald og Poul Petersen

Fotograf: Nina Ewald og Poul Petersen

Sider: 248

Format: 21,8 x 23 x 1,9 - hardback

Forlag: Nice

Design med græsser - af Nina Ewald og Poul Petersen

349,00 DKK
Græsser er vigtige medspillere i design af haver, med fokus på mere natur. De er en af tidens allervigtigste havetrends og en blivende nyfortolkning af både private haver, parker og anlæg.
Natur og klima er nogle af tidens helt store udfordringer. Bogen beskriver, hvorledes vi alle kan hjælpe insektlivet og give biodiversiteten en håndsrækning, Hvad enten vi skal i gang med vores egen have, er havedesigner eller landskabsarkitekt.
I denne sammenhæng er græsserne uundværlige. Samtidig er de fantastiske medspillere i havens design – de er markante og smukke hele året rundt. Græsser kan noget, som andre planter har svært ved at hamle op med. Planterne er beskrevet med navne, og bogen er sprængfyldt med inspirerende og fortællende fotos.
 
Første del giver en grundig gennemgang af græsser i alle afskygninger – deres anvendelse i havedesign – forskellige slags beplantninger – pasning og vækstvilkår – græsser på forskellige årstider. Endvidere er der afsnit om græsser i højbede, plantekasser og krukker – på husvægge og tage – og meget mere.  
 
Anden del tager læserne med på besøg i private haver og store anlæg i ind- og udland. Nogle er kendte ’turistmagneter’ som fx High Line i New York, mens andre er ukendte for de fleste. Stederne er vidt forskellige og fyldt med ideer og inspiration, som også kan bruges i ens egen have.
 
Sidste del rummer en planteoversigt med beskrivelser og fotos af 126 græsarter og -sorter samt 36 stauder, der er velegnede til at plante sammen med græsser. Alle er hårdføre og kan købes herhjemme.
Adresser, nyttige links og litteraturhenvisninger. Over 400 fotos
Forlag: Forlaget NICE
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 16-09-2020
Udg. dato: 16-09-2020
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788799671953
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788799671953
Sidetal: 248
Størrelse i mm (BxHxD): 218x230x19mm
Vægt: 1000 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med