En særdeles nyttig grundbog og kogebog om fisk med 75 enkle, hverdagsopskrifter udviklet af nogle af danmarks dygtigste kokke. Udover alle opskrifterne får du nyttig viden om sikring af fiskebestanden med bæredygtigt fiskeri samt et leksikon over alle de fisk, der fanges bæredygtigt i dansk farvand.

En oplysende og lærerig kogebog, hvor det fx oplyses at 80% af den fisk vi spiser, er fra udlandet - og at fiskene vi køber køber hos fiskehandleren eller i supermarkedet oftest er flere dage gammel ...

Med-forfatterne fra det populære website planetariskkogebog.dk, der udvikler klimavenlige madvaner, og har nu også udgivet den helt store kogebog om grøntsager, som du finder her: Grøntsager

Forfattere: Blue Lobster & Planetarisk Kogebog

Opskrifterne: er udviklet af kokke, heriblandt Claus Meyer, Rosio Sanchez, Kamilla Seidler, Rita Chen, Sheila Avila, Jamie Lee og Matt Orlando

Sider: 296

Format: 20,7 x 26,8 x 2,8 cm - Indbundet

Forlag: Muusmann Forlag

Vild fisk - af Blue Lobster & Planetarisk Kogebog

399,00 DKK

Fri fragt i Danmark ved køb over 300 kr. (undtaget højbede)

Køb julegaver - med fri retur og ombytning frem til 1. februar :-)

Kogebogen Vild Fisk lærer dig at tilberede enkle, lækre hverdagsretter med fisk og giver dig en forståelse for, hvad dine indkøbsvaner betyder for fiskebestandens og verdenshavenes sundhed. 15 af Danmarks dygtigste kokke deler deres livretter med fisk i denne bog, der både fungerer som opskriftssamling og opslagsværk. 

 
90 procent af den fisk, der bliver fanget her i landet, bliver eksporteret, og 80 procent af den fisk, vi spiser, er fanget i udlandet. Den fisk, vi køber i su­permarkedet eller hos fiskehandleren, er ofte flere dage gammel, og især i supermarkederne er udvalget begrænset. Mange danskere har svært ved at spise fisk, og repertoiret på hverdagsopskrifter med fisk kan tælles på én hånd. Håbet er, at denne bog kan være med til at sætte skub i en revolu­tion, når det gælder danskernes fiskekultur. 
 
Bogen indeholder et leksikon over alle fisk, der fanges bæredygtigt i dansk farvand, en oversigt over fangstmetoder og deres betydning for havmiljøet, en grundig indføring i håndterings­ og fileteringsteknik samt 75 enkle op­ skrifter. Opskrifterne er udviklet af nogle af Danmarks dygtigste kokke, bl.a. Claus Meyer, Rosio Sanchez, Kamilla Seidler, Rita Chen, Sheila Avila, Jamie Lee og Matt Orlando.  
 
Om forfatterne 
Selskabet Blue Lobster forbinder små lokale fiskere med restauranter og fiskehandlere, og arbejder på den måde for udbredelsen af bære­ dygtigt fangede fisk. Selskabet Barnemad udvikler klimavenlige madopskrifter og arbejder for at ændre vores kostvaner i en retning, der tager hensyn til den planetære sundhed.
Forlag: Muusmann Forlag
Udgave: 1
Oplag: 2
Oplagsdato: 16-02-2022
Udg. dato: 29-06-2021
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788794086301
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788794086301
Sidetal: 296
Størrelse i mm (BxHxD): 207x268x28mm
Vægt: 1128g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med