Får vi protein nok af grøn mad? Det spørgsmål melder sig hos mange i forbindelse med omlægningen af kosten til meget mindre kød og meget mere plantebaseret mad. Og svaret er ja. Vi kan sagtens helt undvære kød. For der findes rigeligt med proteiner fra planteriget.
I denne klimavenlige kogebog finder du proteinrige vegetaropskrifter, der er både særdeles velsmagende og sundt for både dig og klimaet.
Forfattere: Meyers Madhus
Sider: 400
Format: 21,8 x 28,5 x 4,8 cm - indbundet
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Fri fragt i Danmark ved køb over 300 kr. (undtaget højbede)
Køb julegaver nu - med fri retur og ombytning frem til 1. februar :-)
Meyers Grønne Proteiner tager en udfordring op: hvis vi vil spise mere klimavenligt, så skal vi hente flere af vores proteiner i planteriget. Det er budskabet fra forskere verden over, og det bliver et tema i de nye danske kostråd, der er på vej. Men hvordan gør vi det? Det giver bogen sit meget konkrete svar på i form af over 120 opskrifter med de proteinrige ingredienser fra planteriget i centrum som bælgfrugter, korn, svampe og bladgrøntsager - altid med velsmagen som ledestjerne.
Bogen er fyldt med inspiration fra lande som Italien, Spanien, Mexico, Indien, Marokko og Brasilien, hvor man har knækket koden til at bruge bælgfrugter som bønner, linser og kikærter i et væld af fantastiske retter. Men også de nordiske råvarer og årstider står skarpt, når bogen følger naturens gang i køkkenet.
Meyers Grønne Proteiner dyrker det fuldendte grønne måltid. Det er vegetarisk og plantebaseret mad, hvor selv inkarnerede kødspisere går mætte og tilfredse fra bordet.