En lille bog med introduktion til de 40 mest almindelige krydderurter. Find information omkring dyrkning og opskrifter på krydderurternes anvendelse.

Forfattere: Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul

Sider: 96

Format: 13 x 17,4 x 1,5 cm - indbundet

Forlag: Koustrup & Co.

Havens krydderurter - af Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul

99,00 DKK

Krydderurter er skønne og uundværlige smagsgivere i vores mad, og de kan løfte selv simple retter op til nye højder. Krydderurter er som navnet siger, et krydderi som kan bruges i maden.

Aroma og smag (aromaen) stammer især fra de flygtige og smagsgivende olier i planterne, de æteriske olier. Disse smagsstoffer kan med fordel ”indfanges” i olie eller i forbindelse med tilberedning af forskellige retter.  De æteriske olier er også helsebringende, og en hel del af krydderurterne har været anvendt og bruges stadig som lægeplanter. Spist i rette dosis er mange af urterne gode for vores immunforsvar mv.
I denne bog omtales mere end 40 almindelige krydderurter, deres egenskaber, dyrkning og der er opskrifter på deres anvendelse.
 
Forfattere er Lene Tvedegaard, ejer af Gartneri Toftegaard, der er kendt for sine krydderurter, chili, tomater mv., og som også har skrevet bøgerne: Krydderurter - bogen for urteelskere, Den lille stærke om chili, Den nye røde om tomater, Smagen af tomat, Smagen af Chili samt  Gunvor Maria Juul, der er madhistoriker og forfatter til: Danmarks første kogebog 1616 samt medforfatter til flere af Lene Tvedegaards bøger.

Forlag: Koustrup & Co.
Udgave: 1
Oplag: 5
Oplagsdato:15-07-2023
Udg. dato: 15-07-2020
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788793159358
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788793159358
Sidetal: 96
Størrelse i mm (BxHxD): 130x174x15mm
Vægt: 220 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med