To flotte bøger i en sampakning, bestående af bind 1 og 2 fra Trap Danmarks 6. udgave:

  • Danmark – natur og landskab
  • Samfund og kultur

Et eminent værk der i oversigtsform giver et grundigt billede af naturens og landskabets historie og aktuelle tilstand, samt en nutidig status af væsentlige forhold i samfundet og kulturen. Bogen giver et brugbart overblik og en god forståelse for ”tingenes tilstand”.

- En god gaveide.

Udg. dato: 18-08-2022

Format: 23,6 x 28 x 5,3 cm - hardback

Sider: 520

Forlag: Trap Danmark

Trap Danmark: Danmark – natur og landskab + kultur og samfund

799,00 DKK

Sampak-kassette med

Bind 1 og 2 fra Trap Danmark, 6. udgave
Natur og landskab // Samfund og kultur

Bind 1: Danmark – Natur og landskab og Bind 2: Danmark – Samfund og kultur er en del af Trap Danmark 6. udgave. I de to bind beskrives Danmark som helhed og ikke kommune for kommune, som det er tilfældet i de efterfølgende 31 bind. Bind 1 og 2 er i modsætning til bindene med kommunebeskrivelser udarbejdet som en antologi, hvor forfatterne har fået relativt frie rammer. Redaktionen af Trap Danmark har for alle emner udvalgt de bedst mulige forfattere.   

 
Danmark – Natur og landskab. Bliv klogere på landets udformning, der i høj grad er et resultat af aflejringer fra sidste istid og den efterfølgende havstigning. Få indblik i det danske klima, de lokale vejrforhold og fremtidens klimaforandringer. Læs om skovene, der gennem historien har gennemgået store forandringer, og om benyttelsen af havet til bl.a. fiskeri og vindmølleparker. Landbrugets udvikling fra agerbrug til højproduktivt erhverv og konsekvenserne heraf er beskrevet, ligesom byernes udvikling fra middelalderens landsbyer og købstæder til industrialiseringens arbejderkvarterer, storbyer og forstæder. Læs også om velfærdssamfundets landskab, hvor fokus på natur- og miljøbeskyttelse samt oplevelser er i højsædet. 
 
Danmark – Samfund og kultur. Få indblik i landets styreform og i særlige begreber som forligsparlamentarisme og den danske arbejdsmarkedsmodel. Få indsigt i opbygningen af velfærdssamfundet og dets indflydelse på fx sundhed, omsorg og uddannelse. Tag med til litteraturens, kunstens, foreningernes og mediernes Danmark, og læs om statens rolle i kulturlivet, armslængdeprincippet og om betydningen af private donatorer. Sprogets udvikling, dialekterne og indflydelsen fra udlandet er også medtaget, ligesom kristendommens historie i Danmark, kirkebygningerne, folkekirken og andre trosretninger er beskrevet. Læs også om Danmarks forhold til resten af verden – herunder medlemskabet af EU, NATO og FN. 
 
Opdag Danmark – med Trap.
Forlag: Trap Danmark
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 18-08-2022
Udg. dato: 18-08-2022
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788771815023
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788771815023
Sidetal: 520
Størrelse i mm (BxHxD): 236x280x53mm
Vægt: 3105g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med