Ta børnene med på sanketur. De vil elske det. For børn er jo nysgerrige - og ikke mindst videnbegærlige. Og så er det jo et super skønt, fælles projekt at gå på opdagelse med børn i naturen, søge og finde de spiselige planter - og måske anvende nogle af de børnevenlige opskrifter bagerst i bogen, når høsten er i hus.

- En sanketur kan pludselig gi "traveturen" meget mere indhold og mening - for både store og små.

Bogen - Sank med børn - er opdelt i 3 dele:

- En plantedel med fotos og beskrivelser samt information om hvor og hvornår man kan finde planterne, og hvordan de kan anvendes i madlavningen

- En inspirationsdel med forslag til hvor man kan sanke (i skoven, ved stranden, ved søen mv), og hvad man kan høste på stederne afhængig af årstid

- En opskriftssamling med 59 børnevenlige opskrifter

Forfattere: Julie A. Swane og Johanne S. Philipsen

Sider: 272

Format: 20 x 26,7 x 2,8 cm - hardback

Forlag: Turbine

Sank med børn - af Julie A. Swane og Johanne S. Philipsen

279,00 DKK

I denne bog kan børn, pædagoger og lærere, forældre og bedsteforældre lære om spiselige planter på en sikker og inspirerende måde. At samle spiselige planter i naturen er en underholdende aktivitet, der styrker samværet for børnefamilier og giver mere udeliv. Med bogen i hånden får læseren styr på planternes navne og anvendelsesmuligheder og kan gå på opdagelse i skov, eng, vandløb og krat efter nye smagsoplevelser.

Fokus i bogens første del er en planteflora med fotos af de enkelte planter og beskrivelse af, hvor de vokser, hvornår de høstes, og hvordan de bruges i køkkenet. Bogen indeholder 64 planter, som man trygt kan plukke og tage med hjem i køkkenet.

Anden del er forslag til forskellige sanketure ved eng, sø, hede, strand og i skoven med forslag til planter, der kan høstes i de forskellige årstider.

Til slut rundes bogen af med 59 børnevenlige opskrifter, der er tilpasset børns smagsløg og enkle at gå til for begyndere.

Johanne S. Philipsen er en entusiastisk hobbykok med stor kærlighed til vilde planter og den danske natur. Hun har en ph.d. i kognitiv semiotik. Julie A. Swane afholder sanketure, hvor hun lærer fra sig om spiselige vilde planter. Julie er uddannet arkitekt og har før det læst havebrug i tre år. Hun har i 2019 åbnet butikken ‘Din Planteven’ med fokus på bæredygtige planter. Julie er også medforfatter til bogen Høst ved havet.

Forlag: Turbine
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 16-06-2021
Udg. dato: 16-06-2021
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788740670752
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788740670752
Sidetal: 272
Størrelse i mm (BxHxD): 200x267x28mm
Vægt: 1172g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med