Olga Tokarczuk anses som en af de helt store, nulevende europæiske forfattere. Hun opnåede i 2018 Nobelprisen i Litteratur (tildelt i 2019) for sit forfatterskab. Og herudover vandt hun "Man Booker International Prize" for romanen "Rejsende" - også i 2018.

Ta med på rejsen med Olga Tokarczuk´s "Rejsende" og du vil blive revet med de skiftende hovedpersoner rundt i verden gennem rejsehistorier, der fortælles forskelligt i tid, formål og i form - og på magisk vis alligevel væves ind i hinanden.

Oversætter: Hanne Lone Tønnesen

Format: 15,4 x 22,4 x 2,9 cm -  paperback

Forlag: Gyldendal

Rejsende - af Olga Tokarczuk

169,00 DKK

MODTAGER AF NOBELPRISEN I LITTERATUR 2018, UDDELT I 2019, OG AF MAN BOOKER INTERNATIONAL PRIZE 2018 FOR ROMANEN 'REJSENDE'

"Sublim fortællekunst ... svimlende og funklende flot." - Berlingske Tidende

"Vidunderlig rejseroman." - Politiken "Et ubestrideligt mesterværk." Publishers Weekly

Rejsende er en mosaik af fortællinger fra nær og fjern, nutid og fortid. En roman om at flytte sig og skifte opholdssted eller søge nye veje. Om at emigrere over de syv have, lægge sprog og religion bag sig eller bare forsvinde. En rejse rundt i verden og samtidig en rejse ind i kroppen. Romanens mange små historier griber på uforudsigelig vis ind i hinanden og lader hele tiden læseren møde nye, fascinerende sammenhænge – og en mangfoldighed af mennesker. Der er en gammel ortodoks kristen sekt, som mente, at mennesket burde være i konstant bevægelse for ikke at blive offer for synd og ondskab. Der er den berømte hollandske anatom, der lavede hele landskaber af de kropsdele, han skar ud og præparerede. Og der er hans datter, der nøje tegner dem af. Der er en kvinde, der flyver den lange vej tilbage til sit fædrene Polen for at yde en døende ekskæreste en sidste tjeneste. Og der er hende, som for at undslippe sin syge mand og sin dominerende svigermor frivilligt bliver hjemløs i Moskvas undergrundsbaner. Og så er der familien, der under en ferie bliver væk fra hinanden på en lille ø i Kroatien, hvorefter den virkelige rejse begynder.

Olga Tokarczuk, f. 1962, er en af Polens betydeligste forfattere i dag. Hun er den første polske forfatter, der har modtaget Man Booker International Prize.

Forlag: Gyldendal
Udgave: 2
Oplag: 4
Oplagsdato: 25-05-2022
Udg. dato: 22-10-2019
Sprog: dansk
Originalsprog: polsk
EAN: 9788702291810
Indbinding: Paperback
ISBN: 9788702291810
Sidetal: 404
Serie: Genudgivelser Paperback
Størrelse i mm (BxHxD): 154x224x29mm
Vægt: 567g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med