Permadyrkning modvirker klimaforandringer. Det er en mere bæredygtig produktionsform og levevis.

Her får du en tidsaktuel grundbog om permakultur, der kommer hele vejen rundt om permakulturen, fra principperne til den nyeste forskning på området. En grundig og omfattende introduktion til permakultur - og dermed også en god håndbog for dig, der vil i gang med permakultur-dyrkning. - Også private haver omfatter store arealer, og kan bidrage til at gøre en forskel.

- Bogen omfatter også et bud på en generel ændret arealanvendelse i Danmark, hvor jorden genskoves med fødevare producerende skove - til gavn for klimaet.

Forfatter: Mira Illeris og Esben Schultz

Udg.dato: 12-11-2023

Sider: 242

Format: 15 x 21 x 1,5 cm - hæftet

FSC-mærket

Forlag: Mira Illeris og Esben Schultz Permakulturgården

Permakultur - af Mira Illeris og Esben Schultz

280,00 DKK

Jorden skal genskoves med fødevare producerende skove, så vi kan modvirke klimaforandringerne, øge biodiversiteten og brødføde verden. Private haver udgør et stort potentiale, men landbruget skal også omstilles. I denne udbyggede og reviderede udgave af bogen om PERMAKULTUR gives et progressivt bud på ændret arealanvendelse i et Danmark, der har omstillet til permakultur skovlandbrug – den type landbrug, der lagrer mest kulstof hurtigst. Så vi som samfund kan takle klimakrisen. 

 
Permakultur regenererer nemlig naturressourcerne og modvirker klimaforandringerne ved at arbejde med naturen i stedet for imod den. Permakultur principperne er således udledt fra naturens urskov, men bruges også mere indirekte i permakultur design. I bogen bringes praktiske løsninger til: 
– skovhaver og madskove med flerårige grønsager, bærbuske og frugt- og nøddetræer, samt træer og buske med spiselige blade 
– selvfodrende hønseskove og nøddeskove 
– naturnær skovdrift med hjemmehørende arter 
– gravefri dyrkning af grønsager og market gardening 
– korndyrkning uden pløjning 
– kulstoflagrende lavenergi huse af lokale naturmaterialer 
– lokale energiløsninger 
– spildevandsrensning og akvakultur 
– land-by-netværk 
– demokrati og nye pengesystemer 
 
Med afsæt i videnskab og opdateret med ny forskning kommer denne udbyggede bog hele vejen rundt om permakultur begrebet og fungerer som en tidsaktuel grundbog. Alt understøttes af fotos fra 160 permakultur projekter. For realiseringen af permakultur som modsvar til klima- og biodiversitetskrisen er i fuld gang! 
 
Lektørudtalelse om 1. udgaven 
“Bogen fungerer som en total introduktion til permakultur, hvor alle centrale begreber afklares på en fint formidlet og let forståelig måde. En god håndbog til den, der selv vil i gang med permakultur. Permakultur er et bud på fremtidens mere bæredygtige levevis, og denne bog vil ganske sikkert være et godt redskab for nysgerrige læsere og samfundet … fra græsrødder til politikere.” 2019. 
 
Om forfatterne 
Forfatterne driver Permakulturgaarden, der ligger i en klynge af 6 samarbejdende permakultur skovlandbrug, ”Skovvirke”. De har 24 års erfaring med anvendelse og udvikling af Permakultur i praksis, har udgivet Tidsskrift om Permakultur gennem 13 år, holder foredrag og kurser om emnerne og er politiske talspersoner for foreningen Permakultur Danmark. 
 
Første udgave af Bogen om Permakultur udkom i april 2019 på dansk, norsk og svensk. Den har solgt langt over forventning, nemlig over 5300 eksemplarer. Den UDBYGGET OG REVIDERET udgave af bogen PERMAKULTUR udkom i november 2023 og har:  
  • 88 flere sider – i alt 244 sider 
  • Nye emner som f.eks. et bud på permakultur arealanvendelse i Danmark, nye træer og flerårige grønsager til skovhaver og skovlandbrug, dyrkning af havets skove, jordbesidelse, halmhus elementbyggeri mm. 
  • Ny forskning inden for blandt andet kulstoflagring i skovhaver og skovlandbrug, metanudledning fra drøvtyggere, kulstoflagring/udledning fra nybyggeri af henholdsvis natur- og konventionelle byggematerialer, kulstoflagring i havet, arbejdstid og produktion på permakulturlandbrug, økonomisk tænkning, dyrs intelligens for blot at nævne noget. Al denne aktuelle forskning er inddraget i denne nye bog gennem tekst, fotos, tegninger og modeller. 
  • Ny visuellle ikoner til understøttelse af permakultur-principperne. 
  • 166 nye fotos, der afspejler den enorme praktiske udbredelse og erfaringsudvikling, der er sket inden for permakultur de sidste 4 år. 90 permakulturprojekter er repræsenteret.
Forlag: Mira Illeris og Esben Schultz Permakulturgården
Oplagsdato: 12-11-2023
Udg. dato: 12-11-2023
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788797131848
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788797131848
Sidetal: 242
Størrelse i mm (BxHxD): 1500x2100x150mm
Vægt: 300g
FSC-mærket: Ja
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med