Nye forståelser og begreber bliver dannet og benyttet i klimadebatten. Det nye geologiske begreb ”den antropocæne tidsalder” betegner den nye tidsalder i jordklodens historie, hvor mennesket er blevet en geologisk kraft på linje med meteornedslag og vulkaner.

I denne tankevækkende bog Om magt i den antropocæne tidsalder, gør Lars Tønder rede for nødvendigheden af en ny tilgang til magtforståelse, der passer til problemstillingerne i den grønne omstilling. En magtforståelse, der ikke - som nu - kun tar udgangspunkt i mennesket, men samspillet mellem mennesket og ikke-mennesker.

En debat- og lærebog for alle, der interesserer sig for klimaet - og nødvendigheden af en bæredygtig, grøn omstilling.

Forfatter: Lars Tønder

Sider: 190

Format: 15,8 x 23,1 x 1,5 cm - hæftet

Forlag: Djøf Forlag

Om magt i den antropocæne tidsalder - af Lars Tønder

220,00 DKK

Mens klimakrisen raser, kæmper politikere og samfundsaktivister for at skabe et mere bæredygtigt samfund. Udfordringen for dette projekt er ikke kun at finde de rigtige løsninger, men drejer sig også om selve betingelserne for magt. Denne bog stiller skarpt på magtbegrebet i forhold til bæredygtighed og viser, hvordan det er muligt at forstå magt på en ny og mere fyldestgørende måde.   

Med udgangspunkt i litteraturen om klimakrisen og den antropocæne tidsalder bidrager bogen med en ny analyseramme for studiet af magt. Analyserammen bygger på en kritik af den eksisterende forskning på området, og introducerer i stedet for en ”nymaterialistisk” tilgang baseret på tænkere som Karen Barad, Jane Bennett, Donna Haraway og Bruno Latour. Hovedtanken er, at magt ikke kun er noget mennesker har, men også er noget, der opstår i samspillet mellem det menneskelige og det ikke-menneskelige.    
 
"Om magt i den antropocæne tidsalder" inddrager eksempler fra både Danmark og udlandet, som alle viser, hvordan den nymaterialistiske tilgang kan omsættes til konkrete samfundsvidenskabelige analyser. Bogen diskuterer også, hvordan nye former for demokrati og borgerinddragelse kan være med til at sikre et bæredygtigt samfund. Bogen afsluttes med en kort ordliste, som forklarer nogle af de allervigtigste begreber og fagtermer inden for studiet af magt og den antropocæne tidsalder.    
 
Bogen henvender sig til samfundsfagsstuderende, forskere, aktivister og andre, der er interesseret i klimakrisen og dens betydning for sociale og politiske forhold.  
 
Om forfatteren  
 
Lars Tønder er professor med særlige opgaver ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Han er forfatter til bogen Tolerance: A Sensorial Orientation to Politics og har i de senere år udgivet en række artikler og bogkapitler om demokrati, politisk teori og klimakrisen. Han er leder af to nye forskningsprojekter, der begge er støttet af Danmarks Frie Forskningsråd: ét om politiske normer i den antropocæne tidsalder, og et andet om demokrati, civilsamfund og Danmarks nye klimaborgerting. Han er også med i styregruppen for Centre for Anthropological, Political and Social Theory, der hører hjemme på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.
Forlag: Djøf Forlag
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 01-12-2020
Udg. dato: 01-12-2020
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788757438246
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788757438246
Sidetal: 190
Størrelse i mm (BxHxD): 158x231x15 mm
Vægt: 365 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med