Økologisk have er en ret uundværlig bog til dig, der har lyst til at komme igang - eller skal videre med - økologisk dyrning af køkkenhaven. I bogen finder du masser af viden fra de to forfattere, der selv dyrker en økologisk have med stort udbytte - på blot 50 kvm. Med udgangspunkt i naturens egne principper finder du svar på hvordan du planlægger køkkenhaven, hvilke planter der er bedste naboer til andre planter, hvordan du undgår skadedyr - og meget anden viden og inspiration til dyrkning af den økologiske køkkenhave.

Forfattere: Jens Juhl og Sølva Falgren

Sider: 240

Format: 16,5 x 25,2 x 2 cm - indbundet

Forlag: Koustrup & Co.

Økologisk have 2. udgave - af Jens Juhl og Sølva Falgren

268,00 DKK

Sølva Falgren og Jens Juhl har mere end 20 års erfaring med økologisk havebrug. Her øser de af deres store viden, bl.a. om de arter og sorter, der egner sig særlig godt til økologisk dyrkning – også nye, spændende planter. Deres lille have på 480 m², heraf 50 m² køkkenhave, forsyner dem med grønsager, æg og honning til næsten hele året.   

”Vi lever af de grønsager, som årstiden byder på, og spiser direkte fra haven fra tidligt forår og til frosten sætter ind. Derefter fortsætter vi med at tage fra vores depoter af selleri, hvid- og rødkål, porrer, jordskokker, hokkaidogræskar, løg mv., til de er spist op midt på vinteren. Herefter er vi nødt til at købe nogle få grønsager, suppleret med dem vi har i fryseren. Allerede i april kan vi igen høste friske salatblade og spinat.”                      

At dyrke økologisk i ens private have er sund fornuft – så enkelt kan det siges – men ikke gøres. I denne bog forklares grundigt, hvordan man kommer i gang, og hvordan man fortsætter, så det bliver en sport at få de flotteste og bedste afgrøder ved at bruge naturens egne principper. Der er ingen hokuspokus ved økologi, det er lige ud ad landevejen, men man har brug for en god forklaring til at komme i gang.  

Her er bl.a. afsnit om: Principperne bag økologisk dyrkning, Planlægning af køkkenhaven. Højbede og sædskifte, Naboplantning, Blomster skadedyrene ikke kan lide, Biplanter, Gødning og grøngødning, Kompostering, Drivhus og drivbænk, Krukker og potter, Høns og bier, Staudehavens betydning for den økologiske have samt ikke mindst en grundig gennemgang af alle grønsager, bær, frugt, drivhusplanter mv.

I denne 2. udgave af Økologisk have er tilføjet et afsnit om permakulturhaven og nogle af de flerårige planter, der egne sig til permakultur. Samt et afsnit om, hvordan man selv kan producere egen surbundsjord. Her er også sjove nye påfund som at dyrke kartofler i græsafklip samt ikke mindst en udvidelse af, hvordan man biologisk kan bekæmpe evt. skadedyr og sygdomme.

Illustreret med henholdsvis smukke akvareller af alle arterne og instruktive fotos.  

Fotos af Sølva Falgren og tegninger af Kirsten Tind, indbundet i dutchbind.

Forlag: Koustrup & Co.
Udgave: 2
Oplag: 2
Oplagsdato: 30-01-2018
Udg. dato: 30-01-2018
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788793159334
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788793159334
Sidetal: 240
Størrelse i mm (BxHxD): 165x252x20 mm
Vægt: 776 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med