Naturalmanak beskriver den vilde naturs rigdom på spiselige planter, blomster, frugter, bær, svampe, tang og muslinger og inspirer til og vejleder i den århunderede gamle (dvs. siden tidernes morgen) livspraksis at sanke, dvs. at finde og samle sin egen mad i naturen.

Bogen følger årets gang og sæsonernes skiften i forår, sommer, efterår og vinter, og peger på det bedste tidspunkt og det bedste sted, hvor væksterne er mest optimale. Hver væksts udseende og findested er grundigt beskrevet, og illustreret med fine naturtro tegninger og farvebelagte stik af høj kvalitet. Desuden får du anvisning på, hvordan du bedst håndterer planten og hvordan, du kan bruge den i dit køkken. Et mindre afsnit giver god råd om konservering med tørring og syltning af sødt, surt og salt.

Efter hvert sæsonafsnit er et gastronomisk afsnit med mange inspirerende opskrifter.

Udover de enkelte vækster, beskrives også de typiske naturområder, hvor den enkelte vækst bedst findes: strandbredden, strandeng og marsk, klitter og kystskrænter, overdrev og vedvarende græsarealer, levende hegn, gærder og vejkanter, dyrkede marker, vandløb og søer, moser, kær og enge, heder, nåleskove, løvskove, ubebyggede arealer, parker og havneområder.

En meget grundig, anvendelig og kyndig bog, du kan tage med ud i naturen. Lige til at have i rygsækken. Kan varmt anbefales.

Forfatter: Claus Meyer

Sider: 312

Format: 15,5 x 21,8 x 4,3 cm - indbundet

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Naturalmanak - af Claus Meyer

299,00 DKK

Den danske natur er fuld af spiselige lækkerier hele året rundt. Bær, planter, svampe, frugter og meget andet, der er lige til at tage med hjem. Den kendsgerning er i en lang årrække på besynderlig vis forsvundet ud af vores bevidsthed og er blevet glemt af langt de fleste. Nu spirer interessen for de vilde urter og naturens velsmagende overraskelser heldigvis igen. Og med god grund. Naturen er så frodig og gavmild, og når du bliver fortrolig med voksesteder og de bedste plukketidspunkt kommer du sjældent tomhændet hjem. Det føles som en gave at spise et måltid, der er lavet af råvarer, du har selv har fundet i den vilde natur og bragt hjem i dit køkken.

Ligesom Almanak (2010) følger denne naturalmanak årets gang og sæsonernes skiften som struktureringsprincip. En almanak er traditionelt en udgivelse, der indeholder en fortegnelse over alle årets dage. Da det princip blev for omfattende for denne lille bog, der skal kunne tages med i rygsækken på tur i skoven eller på stranden, er den inddelt efter årstider – startende med foråret, hvor lysten til at komme ud i naturen efter en lang vinter er størst.

Planter, svampe osv. er placeret efter den årstid, hvor væksten er bedst og mest udbytterig, også selv om en given plante kan være i sæson over flere årstider. Under hver plante, frugt eller musling vil det være uddybet, hvis der er flere tidspunkter, der er værd at holde øje med.

Under hvert opslag finder du forslag til, hvordan du bruger det, du har fundet. Prøv også selv at lede videre, kigge i gamle kogebøger, find flere opskrifter på nettet eller brug de henvisninger, der er til opskrifter i Almanak. Som bekendt er det kun fantasien, der sætter grænser.

Bagerst i bogen finder du tolv beskrivelser af naturområder, der kan hjælpe dig med at orientere dig i opslagsdelen, der bl.a. refererer til overdrev, kystskrænter og strandenge. Bagerst i bogen finder du også gode råd til tørring af forråd; svampe, bær, frugter mv.

Med Meyers naturalmanak i hånden bliver du guidet sikkert gennem vildnisset og kommer hjem med alt fra blåmuslinger og brombær til strandkvan, brændenælder og violer.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
Oplag: 4
Oplagsdato: 24-02-2020
Udg. dato: 01-05-2014
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788711359402
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788711359402
Sidetal: 312
Størrelse i mm (BxHxD): 155x218x43mm
Vægt: 750g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med