Så kom bogen om surdej! For surdej, der blir til det forventede, lækre surdejsbrød, er jo lidt af en kunst. Så her får du guiden til det lækre surdej - efter alle kunstens regler - hvor du får alle de tricks, der skal til.
Smøg ærmerne op og kast dig ind i surdejskampen - eller gi bogen som gave, til én der elsker bagekunsten, men måske ikke altid er helt tilfreds med det hjemmebagte surdejsbrød :-)
Forfatter: Meyers Madhus
Udg.dato: 28-10-2022
Sider: 296
Format: 20,9 x 28,1 x 3,5 cm - indbundet
At bage med surdej er langt fra nyt i Meyers univers - men det her er første gang, den rendyrkede surdejsbagning bliver foldet ud i alle sine nuancer med en indlevende og pædagogisk indføring i de greb, der giver surdejsbrød af allerhøjeste kaliber.
Bogen kredser om drømmenes surdejsbrød - et brød med en mørkt karamelliseret skorpe, en åben og let sej krumme med store og ujævne lufthuller, en skøn aroma af korn og en let syrlighed, der bryder kornets sødme. Hovedmissionen er at gøre den slags brød tilgængelig for enhver.
I bogen introducerer Claus Meyer og folkene bag bagekurserne i Meyers Madhus spændende korn- og meltyper, som først for nylig har fået plads på danske, økologisk dyrkede marker, og der øses af al den bageviden, som hele holdet har opsamlet siden den første baegbog fra Meyers udkom i 2009.
Surdejen bliver ikke kun brugt til at bage brød med, men også baguettes, boller, croissanter, brioche, japansk milk bread, bagels og mange andre former for bagværk.