Denne bog - Liv. System. Helhed. - er for alle med interesse i den nye, systemiske livsopfattelse, hvor livet på kloden anerkendes som ét sammenvævet system med gensidig afhængighed. Altså et opgør med et af videnskabens gamle grundantagelser om, at verden er som én stor maskine, vi kan splitte i stumper og stykker.

Forfattere: Fritjof Capra og Pier Luigi Luisi

Oversætter: Ole Lindegård Henriksen

Forord af: Steen Hildebrandt

Sider: 616

Format: 17,5 x 23,7 x 3,8 cm - hæftet

Forlag: Forlaget Mindspace

LIV. SYSTEM. HELHED - af Fritjof Capra og Pier Luigi Luisi

398,00 DKK

I denne bog tager Capra og Luisi et opgør med en af videnskabens grundantagelser – at verden er som én stor maskine, vi kan splitte i stumper og stykker. Siden den videnskabelige revolution, hvor denne mekanistiske verdens- og livsforståelse blev grundlagt, har vi forsømt at erkende livet på kloden som ét sammenvævet system.  

Med det systemiske syn på liv følger en dyb økologisk bevidsthed og en sans for den fundamentale gensidige afhængighed, der er mellem alle fænomener i verden. Det gamle adskillelsesparadigme er ved at falde fra hinanden, og det giver håb om en ny og bedre fremtid.  

Selvom bogen primært er skrevet til studerende, henvender den sig også til alle, der er interesseret i en forståelse af den nye systemiske livsopfattelse og dennes betydning for en bred række fagligheder – fra politik og filosofi til medicin, psykologi og biologi.  

FRITJOF CAPRA er stifter af Center for Ecoliteracy i Berkeley, Californien. Han er fysiker og systemteoretiker og har beskæftiget sig med en systematisk undersøgelse af videnskabens filosofiske og sociale implikationer i de sidste 35 år.  
PIER LUIGI LUISI er professor i biokemi ved universitetet i Rom. Han er kemiker og stod bag de interdisciplinære Cortona-uger, og han beskæftiger sig med eksperimentelle og filosofiske aspekter ved livets oprindelse.

Forlag: Forlaget Mindspace
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 19-04-2016
Udg. dato: 19-04-2016
Sprog: dansk
Originalsprog: engelsk
Org. titel: The Systems View of Life. A Unifying Vision
EAN: 9788792542892
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788792542892
Sidetal: 616
Størrelse i mm (BxHxD): 175x237x38 mm
Vægt: 1164 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med