Blandt bøger om krydderurter, er denne nok den mest omfattende. Her finder du råd om dyrkning, indholdstoffer, smag og duft - og gode opskrifter på anvendelsen. 

Forfattere: Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul

Opskrifter fra kokkene: Kirsten Skaarup, Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang

Udg. dato: 11-04-2024

Sider: 384

Format: 22,2 x 28,9 x 3,5 cm - indbundet

Forlag: Koustrup & Co.

Krydderurter - af Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul

388,00 DKK

Fri fragt i Danmark ved køb over 300 kr. (undtaget højbede)

Køb julegaver - med fri retur og ombytning frem til 1. februar :-)

Denne bog beskriver over 300 forskellige arter og sorter af krydderurter, herunder også vilde kryd- derurter, der kan bruges i madlavningen. Stort set alle krydderurte-arter og -sorter er med, sammen med information om den bedste dyrkningsmetode, opbevaring om vinteren, frøtagning og høst. Her er også afsnit om krydderurternes mangfoldighed, deres kulinariske egenskaber og vigtige indholds- stoffer.For mad- og haveentusiaster er der fyldige afsnit om aromaer, brug og dyrkning, og der er gode madopskrifter fra kokkene Kirsten Skaarup, Thomas Hermann, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang.
 
Krydderurternes æteriske olier er afgørende for deres aroma. Derfor gøres der specielt meget ud af at beskrive dem. For hvad er det, der får timian til at dufte så markant, og hvordan bevarer vi bedst disse dejlige aromaer i maden? Skal de koge med i retten eller forsvinder smagsoplevelsen ved opvarmning?
 
Krydderurter udgør et sundt, grønt krydderi til vores mad. Urterne har også ofte en fortid som læge- planter, men hvad er det, de kan bruges til udover at sætte smag på vores mad og hvorfor? Denne bog giver et overblik over konkrete, veldokumenterede virkninger, samt hvad urterne anbefales til inden for moderne helse.Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard har sammen med Gunvor Maria Juul, urte- og madhistoriker, skrevet denne vægtige og passionerede bog.
 
I denne 3. udgave er bogen opdateret og har medtaget nye sorter og arter som Lakrids, Shiso, Sevenseas, Ingefær og Kardemomme samt nye vegetarretter af Kirsten Skaarup.
Forlag: Koustrup & Co.
Udgave: 3
Oplag: 1
Oplagsdato: 16-04-2024
Udg. dato: 11-04-2024
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788794564021
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788794564021
Sidetal: 384
Størrelse i mm (BxHxD): 222x289x35mm
Vægt: 1932g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med