Ulighedens verdenshistorie - og hvordan skaber vi lighed - er temaet i Kapital og ideologi af den internationalt anerkendte franske økonom Thomas Pikettys nye værk. Bogen er en opfølgning på hans internationale bestseller Kapitalen i det 21. århundrede, hvor hans forskning dokumenterede stigningen i ulighed.

Baseret på et stort videnskabeligt arbejde kommer Piketty med en kritisk forståelse af det eksisterende samfund, hvor ideologier opretholder uligheden - og bud på, hvordan vi tiltræber verdensmålet ”mindre ulighed”.

Forfatter: Thomas Piketty

Oversættere: Peer F. Bundgaard, Manni Crone, Adam Diderichsen og Niels Ivar Larsen

Org. titel: Capital et idéologie

Udgivelsesår: 2020

Sider: 1040

Format: 16,5 x 24 x 6,5 cm - indbundet

Forlag: Informations Forlag

Kapital og ideologi - af Thomas Piketty

449,00 DKK

Den franske stjerneøkonom Thomas Piketty er tilbage med opfølgeren til sin internationale bestseller Kapitalen i det 21. århundrede.

Kapital og ideologi er på en gang en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system. Som en af verdens førende økonomer har Piketty sat en ny dagsorden for den globale diskussion af kapitalisme, ulighed og politiske styreformer. I Kapitalen i det 21. århundrede dokumenterede han stigningen af ulighed, og hans forskning nåede verden rundt. I dag er ”mindre ulighed” et af de 17 verdensmål. I sin nye bog Kapital og ideologi analyserer han ulighedens historie - og fremhæver hvordan forskellige ideologier har opretholdt uligheden gennem et årtusinde. Bogen giver en række konkrete bud på, hvordan vi kommer uligheden til livs, og er uomgængelig læsning for den, der både vil have en kritisk forståelse af det bestående samfund og et sprog for at tale om en mere retfærdig fremtid.
 
Kapital og ideologi udkom i Frankrig i efteråret 2019 til store roser fra både læsere, internationale fagfæller og anmeldere. I Danmark udkom bogen 10. marts simultant med den engelske udgave. 
 
Thomas Piketty (f. 1971) er professor ved École d’économie de Paris, som han i 2006 var med til at etablere. Han er desuden æresdoktor ved Universitetet i Johannesburg og Centennial Professor ved London School of Economics og nævnes ofte som kandidat til Nobelprisen i økonomi. Hans forrige bog Kapitalen i det 21. århundrede (2013) er solgt i 2,5 mio. eksemplarer og udkommer i over 40 lande.
 
ANMELDELSER: 
 
 »Overrumplende og berigende (...) sætter spørgsmålstegn ved hele vores etablerede økonomiske viden« - Le Monde
 
»En bemærkelsesværdig klar og dynamisk bog (...)« – Esther Duflo, Nobelprismodtager i Økonomi
 
"disse års bedste samfundsbog” - ★★★★★★ i Berlingske

"En forrygende gennemgang af verdenshistorien" - Mogens Lykketoft, Dagbladet Information 
 
"Venstrefløjens rockstjerne Piketty underbygger sin ulighedskritik med et enormt historisk argument" - Weekendavisen

"
Bogen er blevet til i et samarbejde mellem fire oversættere (Peer F. Bundegaard, Manni Crone, Adam Diderichsen og Niels Ivar Larsen) og to forlag (DJØF og Informations Forlag), og de skal have hjerteligt tak for at gøre dette store værk tilgængeligt for danske læsere og økonomiske fusentaster." - Kulturkapellet
 
"Den franske økonom Thomas Pikettys nye bog er et forrygende historisk og ideologisk blik ind i ulighedens verden. Bogen er et overflødighedshorn af interessante og relevante observationer, og der er en rød tråd gennem samtlige godt 1.000 sider" - professor og tidl. overvismand Michael Svarer og giver A A A A A A i Altinget
 
"Kapital og ideologi er ikke noget almindeligt værk. Bogen er en intellektuel præstation af format, der bygger på et enormt videnskabeligt arbejde og viser Pikettys evne til at holde snuden i sporet over mange år" - Andreas Pinstrup, direktør i tænketanken Demokratisk Erhverv bragt i Eftertrykket
 
"Kapital og ideologi er uomgængelig læsning for alle, der vil beskæftige sig med ulighed - og klædes på med viden om dens historiske baggrund " - Solidaritet 
Forlag: Informations Forlag
Udgave: 1
Oplag: 4
Oplagsdato: 26-01-2021
Udg. dato: 10-03-2020
Sprog: dansk
Originalsprog: fransk
EAN: 9788793772229
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788793772229
Sidetal: 1040
Størrelse i mm (BxHxD): 165x240x65 mm
Vægt: 1450 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med