Dyrk din køkkenhave nemt og enkelt - og med stor haveglæde - er udgangspunktet for Signe Schrøders bog om at dyrke selv. Med udgangspunkt i biodiversitet og bæredygtig, anvendes de ressourcer, man har til rådighed.
Bogen beriger dig med ideer til, hvad du kan slippe nemt om ved - og hvor du bør sætte ekstra ind for at opnå et godt - men ikke nødvendigvis perfekt - resultat.
En super fin bog for alle, der skal igang - eller er igang - med køkkenhaven og ønsker ny inspiration, tips og ideer.
Og specielt god er bogen for dig, der har lysten, men ser tiden som en hindring for at dyrke selv.
Forfatter: Signe Schrøder
Udg. dato: April 2022
Sider: 336
Format: 19,8 x 25,8 x 3,5 cm - indbundet
Forlag: Politikens Forlag
Drømmer du om en køkkenhave, hvor du kan dyrke dine egne grøntsager? Med denne nye bog kan man få masser af haveglæde og succes i køkkenhaven, uden at det sluger alt ens tid.
Dyrk er en ny, inspirerende køkken- havebog – ikke om den perfekte køkkenhave, men om den ægte køkkenhave, hvor haveglæden er i højsædet, også når noget går galt. Med de rigtige teknikker går det meste nu godt, og man kan nemt lykkes med at dyrke egne friske og gift fri grøntsager uden det store tidsforbrug.
I Dyrk, der er skrevet i et let og levende sprog, giver haveekspert Signe Schrøders sine velafprøvede råd til, hvor man kan springe over, hvor gærdet er lavest, og hvor det kan betale sig at bruge tid og omhu.
Signe Schrøder har en stor erfaring at trække på. Med fingrene begravet i mulden i mere end 20 år og et liv som selvstændig konsulent inden for vild natur og køkkenhavedyrkning, frivillig formand for Landsforeningen Praktisk Økologi og småbørnsmor kender Signe alt til at dyrke køkkenhave med et begrænset tidsforbrug. Gennem personlige historier deler hun ud af sine erfaringer, og bogen er derfor ikke kun en opskrift på perfekt dyrkede grøntsager, men også en beroligelse, når det går galt, og en opmuntring til at prøve igen.
Udgangspunktet for Dyrk er at bruge de ressourcer, man har til rådighed i haven, til glæde for frodigheden, biodiversiteten og bæredygtigheden. Bogens første del har kapitler om design og opbygning, økologi, mikrolivets hemmelige liv og frøtagning. I andel del gennemgår Signe dykningen af grøntsagerne én for én og giver tips til at bruge dem i køkkenet.