Den tyske sociolog og samfundstænker Hartmut Rosas udgav i 2019 "Unverfügbarkeit". Temaet er en tankevækkende teori om, hvad der sker, når vi møder det ukontrollerbare - både livsfremmende og nedbrydende former for ukontrollerbarhed. Her finder du den danske udgave: ”Det ukontrollerbare”.

Forfatter: Hartmut Rosa

Sider: 111

Format: 15,7 x 23,1 x 0,8 cm - hæftet

Forlag: Eksistensen

Det ukontrollerbare - af Hartmut Rosa

189,00 DKK

Forlaget skriver

Mødet mellem det egentlige liv og det ukontrollerbare er det betydningsfuld øjeblik, hvor der finder en resonans sted mellem den enkelte og verden.
 
Hartmut Rosas udgangspunkt er, at det egentlige liv opstår i mødet med det, der ikke kan kontrolleres. Det er her, al ægte berøring og alle virkelige, betydningsfulde erfaringer opstår. Mødet mellem det egentlige liv og det ukontrollerbare karakteriseres som et betydningsfuldt øjeblik, hvor der finder en resonans sted mellem den enkelte og verden.
 
Rosa hævder, at det moderne samfund hele tiden stræber efter at udvide kontrollen over alt i tilværelsen. Dermed skabes en acce­leration i samfundet, som gør, at vi gradvist mister sansen for den resonans, som kun finder sted, netop når man er opmærksom på det ukontrollerbare. Resonans udvikles nemlig, når vi engagerer os med noget ukendt, måske noget ligefrem irriterende, der ligger uden for vores rækkevidde. Resultatet af denne proces kan dermed ikke planlægges eller forudsiges.
 
Begrebet det ukontrollerbare (på tysk Unverfügbarkeit) har ifølge Rosa en reference til den tyske eksistensteolog Rudolf Bultmann (1884-1976). Bultmanns forståelse af nåden, det vil sige det for ham absolut vigtige i tilværelsen, er netop, at vi ikke forføjer over den. Den er ukontrollerbar.
 
Pressen skriver:

"Original og pirrende"
★★★★★
- Berlingske

"Sætter fingeren på en række af tidens ømmeste punkter."
★★★★★
- Kristeligt Dagblad
 
"Det er en fremragende bog, Rosa har begået ... Hans præcise analyser, hans nuancerede kritik og livskloge refleksiontilbud er svalende."
- Information
Forlag: Eksistensen
Udgave: 1
Oplag: 10
Oplagsdato: 30-09-2023
Udg. dato: 28-05-2020
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788741006420
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788741006420
Sidetal: 111
Størrelse i mm (BxHxD): 157x231x8mm
Vægt: 193g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med