Bogen dækker de grundlæggende principper for nordisk permakultur. Her finder du de gode råd og redskaber til perma-dyrkning og eksempler på, hvordan du opnår en bæredygtig have med et overvældende spiseligt afkast - i pagt med naturen.

Forfattere: Birgit Rothmann og Thinna Aniella Michelsen

Sider: 329

Format: 18,2 x 24,8 x 2 8 cm - hardback

Forlag: Muusmann Forlag

Den spiselige permahave - af Birgit Rothmann og Thinna Aniella Michelsen

299,00 DKK

Forestil dig en have, hvor træerne drypper med frisk frugt, buske er smykket med lækre bær, gourmetsvampe spirer i skyggen, hårdføre kiwier giver frugt højt oppe i en lund af lindetræer. Snørklede rum med urtespiraler, høje vægge af beplantede jerngitre og bunden tætpakket med højbede, der giver kontur i landskabet. Du er nu netop trådt ind i riget Kærbakkens Permahave på Samsø – hvor naturen er din læremester.  

Ideen bag permakultur er enkel: Tag dig af jorden, og jorden vil tage sig af dig. I klare logiske trin tilbyder bogen de værktøjer, du har brug for for at gøre din have til et overdådigt spisekammer i pagt med naturen.  
 
Bogen dækker de grundlæggende principper for nordisk permakultur, viser hele designprocessen med detaljerede oplysninger om planter, vand, mad, dyr og strukturer til en færdig helhedsplan. Fyldt med eksempler fra det virkelige liv og trin for trin-projekter vil denne bog være en uvurderlig ressource og hjælpe dig til at ændre dit stykke land, stort som lille, til et bæredygtigt økosystem og en spiselig oase.  
 
Permakultur betyder ‘vedvarende kultur’. Begrebet stammer fra et planlægningssystem for jordbrug introduceret i 1970’erne af australierne Bill Mollison og David Holmgren. Det handler om opbygningen af en vedvarende dyrkning ved hjælp af økologisk bæredygtige systemer, som er i fuld harmoni med naturen og dens ressourcer.
 
Om forfatterne 
Birgit Rothmann er uddannet lærer og skolebibliotekar og har i mange år arbejdet som lærer, undervisningskonsulent og international koordinator på en række projekter i udlandet. Birgit er født og opvokset på en planteskole i Midtjylland og har i over 40 år fungeret som havekonsulent i fritiden. På en tur til La Gomera i 2010 opdagede hun permakulturen og blev straks bidt af tankerne bag. Har siden taget International Permakultur Designkursus og arbejder i dag med udbredelse af permakultur og design af skovhaver.  
 
Thinna Aniella Michelsen er uddannet fra Københavns Film- og Fotoskole i 2012 og havde eget atelier i København fra 2013-15. Flyttede i 2015 til Samsø. Thinna finder sin inspiration i naturen, hvor hun på ture med sit kamera oplever det, der sker; de store vidder, de små snoninger, de hårde og bløde linjer, som vejret skaber. I 2016 har hun især fordybet sig i permakultur og skovhaver.
Forlag: Muusmann Forlag
Udgave: 1
Oplag: 3
Oplagsdato: 08-06-2020
Udg. dato: 21-12-2017
Sprog: dan
Originalsprog: dansk
EAN: 9788793430785
Indbinding: Hardback
ISBN: 9788793430785
Sidetal: 329
Størrelse i mm (BxHxD): 182x248x28 mm
Vægt: 1166 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med