En bog om demokrati: udviklingen gennem tiden og de udfordringer - og eventuelle trusler - demokratiet står overfor.

Med udgangspunkt i en gennemgang af demokratiets grundprincipper, der går tilbage til de gamle grækere og demokratiets første principper, kommer den tyske idé-historiker Jan-Werner Müller over til emnet om de udfordringer demokratiet møder i dag.

Udover frihed og lighed vægtes også uvisheden, som en væsentlig søjle i demokratiet, der netop adskiller sig fra andre forudsigelige styreformer.

Forfatter: Jan-Werner Müller

Sprog: Dansk

Org.sprog: Engelsk

Org. titel: Democracy rules

Udg. dato: September 2021

Sider: 280

Format: 14 x 21,2 x 2,2 cm - hæftet

Forlag: Informations Forlag

Demokratiet styrer - af Jan-Werner Müller

299,00 DKK
Demokratiet er udfordret, men det er hverken forældet eller umuligt. I Demokratiet styrer vender Jan-Werner Müller tilbage til demokratiets grundprincipper for at vise nye veje frem. Foruden at basere sig på frihed og lighed har demokratiet også uvished som grundsøjle. Uvisheden skaber dynamik og forandring. Og netop uvished adskiller demokrati fra autoritære alternativer, der er fastlåste og forudsigelige i politik og menneskesyn. Demokratiet styrer er en vital gentænkning af, hvad demokrati er, og hvordan vi kan genopfinde den sociale kontrakt.
 
Jan-Werner Müller (f. 1970)  er tysk idéhistoriker og professor i politisk teori på Princeton University. Han er en af Europas førende intellektuelle og forfatter til en lang række politiske og idéhistoriske bøger, senest Hvad er populisme? (2016) og Kampen om demokratiet (2018).
 
”En af de sjældne bøger om et vigtigt emne, som ikke læses som en langstrakt march, men i ét inviterende stræk.” - The New York Times
 
”Et fremragende værk om demokratisk teori” - Ivan Krastev
 
♥♥♥♥ "Solide og træfsikre råd til, hvordan vi gør verden lidt bedre" - Politiken
 
"Jan-Werner Müllers nye bog om demokrati er et godt sted at begynde, hvis man vil undgå den perspektivløse opgivelse og håbløshed." - Uffe Østergaard, Information
Forlag: Informations Forlag
Udgave: 1
Oplag:1
Oplagsdato: 09-09-2021
Udg. dato: 09-09-2021
Sprog: dansk
Originalsprog: engelsk
EAN: 9788793772465
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788793772465
Sidetal: 280
Størrelse i mm (BxHxD): 140x212x22mm
Vægt: 388g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med