Angrebet – Ruslands krig mod Ukraine og dens følger for verden.

En højaktuel, væsentlig og uomgængelig bog, der formulerer en forklaring på Ruslands angreb på Ukraine set gennem det nære og fjernere historiske lys: hvordan kunne det ske? Hvordan vil det ændre vores verdensorden.

Forfatteren Serhii Plokhy er historiker og en af verdens fremmeste forskere indenfor Ukrainsk historie.

Forfatter: Serhii Plokhy

Org.titel: THE RUSSO-UKRAINIAN WAR: The Return of History

Udg.dato: 09-05-2023

Sider: 450

Format: 16,1 x 23,2 x 3,4 cm. Indbundet

FSC-mærket

Forlag: Gutkind

Angrebet - af Serhii Plokhy

299,00 DKK

I Angrebet – Ruslands krig mod Ukraine og dens følger for verden forklarer en af verdens ledende forskere inden for ukrainsk historie, hvorfor Rusland gik til angreb mod Ukraine, og hvordan krigen vil ændre vores verdensorden.

Hvorfor angreb Rusland? Selvom Rusland i månedsvis havde oprustet militært langs den ukrainske grænse, kom det som et chok for resten af verden, da det, der har vist sig at være den største konflikt i Europa siden Anden Verdenskrig, blev indledt, 24. februar 2022. 
 
I denne højaktuelle bog giver den anerkendte historiker og østeuropaekspert Serhii Plokhy sit bud på, hvordan Ruslands krig vil ændre verdensordenen i de kommende årtier. Han fortæller om et ukrainsk folk, der på tværs af etniske, kulturelle og sproglige grænser har fundet sin identitet som frontlinjestat i den nye kolde krig, der nu begynder. Og han skitserer en global udenrigspolitik, der bevæger sig væk fra økonomisk samarbejde mod dominans, vasalstater og militær styrke – med alvorlige konsekvenser for os alle. Kun hvis Vesten erkender dette, vil vi være i stand til at hævde vores frihed også i fremtiden.
 
Serhii Plokhy er professor i ukrainsk historie og leder for Ukrainian Research Institute ved Harvard University. Han har udgivet en række bøger og artikler om Øst-Europa, Rusland, Den kolde krig og atomalderens historie. Han er blevet tildelt en række priser for sine bøger, blandt andet Lionel Gerber-prisen og Baillie Gifford-prisen.
Forlag: Gutkind
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 09-05-2023
Udg. dato: 09-05-2023
Sprog: dan
Originalsprog: eng
EAN: 9788743404415
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788743404415
Sidetal: 450
Størrelse i mm (BxHxD): 161x232x34mm
Vægt: 755g
FSC-mærket: Ja
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med