Jubilæumsudgaven af nyklassikeren indenfor dansk gastronomi. Den gastronomiske stil og substans er dybt rodfæstet i det danske køkken gennem 300 år, men griber også ind i det nye nordiske køkken med dets interesse for at sanke i den omgivende vilde naturs mangfoldige spiselige ting og sager.
Værket følger årets gang dag for dag med forslag til måltider og væver årstidernes og sæsonernes skiftende råvarer ind i bogens mange velsmagende retter.
Bør stå på din gastronomiske reol.
Forfatter: Claus Meyer
Udg.dato: 01-12-2020
Sider: 696
Format: 21,6 x 28,8 x 7,2 cm - indbundet
Forlag: Lindhardt og Ringhof
I 10 år har ALMANAK været en af danskernes foretrukne følgesvende, når der skal laves mad. En nyklassikker der bør stå på hylderne i alle danske køkkener.
ALMANAK er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter, men også syltesager, pålæg, drikkelse, brød og kager. Det hele fordelt ud over samtlige af årets 365 dage.
I ALMANAK er de væsentligste retter fra de sidste 300 års danske madhistorie opdateret, og de præsenteres side om side med opskrifterne på familiens yndlingsretter fra de fremmede køkkener. Bogens tyngde er imidlertid den næsten endeløse række af sprøde ideer til, hvordan vi uge for uge kan omsætte de muligheder, naturen giver os, til skønne, enkle måltider, der er inden for rækkevidde for os alle.
ALMANAK er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på det nye nordiske hverdagskøkken.