Den israelske professor i historie Ian Pappe gir os i denne bog et historisk indblik i tragedien i 1948: Palæstina-Israel krigen. Krigen, hvor over en millioner mennesker blev fordrevet fra deres hjem. Krigen, der af israelere kaldes "Uafhængighedskrigen" og af palæstinensere kaldes "Nakbaen" (katastrofen). Der blev over en millioner mennesker fordrevet fra deres hjem af den zionistiske besættelselhær, der med terror og mord forsøgte at udrense det palæstinensiske folk.

En bevidst, planlagt strategi om etnisk udrensning ifølge forskningen, der er bl.a. er baseret på israelsk arkivmateriale.

- Der er nok ikke mange, der betvivler, at der desværre kan drages paraleller fra krigen i 1948 til krigens rædsler i dag ... omend med endnu større styrke fra Israels side og nu med hele verden som vidner ...

Sprog: Dansk

Forfatter: Ilan Pappe

Udg.dato: 06-01-2012

Format: 15,7 x 22,6 x 2,8 cm - hæftet

Forlag: Klim

Den etniske udrensning af Palæstina - af Ilan Pappe

299,00 DKK

Israelerne kalder den palæstinensisk-israelske krig i 1948 for ”Uafhængighedskrigen”, men for palæstinenserne vil den for altid være Nakbaen, ’katastrofen’. Samtidig med oprettelsen af staten Israel førte krigsafslutningen til en af de største tvungne udvandringer i nyere tid. Under tvang blev omkring en million mennesker fordrevet fra deres hjem, civile blev massakreret, og hundreder af palæstinensiske landsbyer blev med koldt overlæg ødelagt. Selvom sandheden om massefordrivelsen systematisk er blevet fordrejet og undertrykt, ville man, hvis den havde fundet sted i det enogtyvende århundrede, ikke have tøvet med at kalde den for ’etnisk udrensning’.

Den fremtrædende israelske akademiker Ilan Pappe slår lidenskabeligt til lyd for international anerkendelse af denne tragedie. Hans banebrydende og kontroversielle arbejde kaster nyt lys over den palæstinensisk-israelske konflikts oprindelse og udvikling ved at stille spørgsmål, som verden hidtil har forsømt at stille, for at afsløre den virkelige historie bag begivenhederne i 1948. 
På grundlag af omhyggelig forskning, herunder i israelsk arkivmateriale, der først for nogle år siden blev frigivet, bærer Pappes levende og betimelige beretning på afgørende vis vidnesbyrd om at ’forflyttelse’ – en eufemisme for etnisk udrensning – lige fra begyndelsen var en integreret del af en omhyggeligt tilrettelagt strategi, og roden til nutidens fortsatte konflikt i Mellemøsten.
Forlag: Klim
Udgave: 1
Oplag: 1
Oplagsdato: 06-01-2012
Udg. dato: 06-01-2012
Sprog: dan
Originalsprog: dan
EAN: 9788779558687
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788779558687
Størrelse i mm (BxHxD): 157x226x28mm
Vægt: 608g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med