Som kemiker og gastronom har Carl Th. Pedersen med stor interesse beskæftiget sig med madens kemi. I denne bog deler han ud af sin enorme viden om alverdens krydderier. Han efterlod manuskriptet til bogen, der lå næsten klart, da han døde i 2020. Kogebogsforfatteren Ole G. Mouritsen tog over, og har færdiggjort bogen.
I bogen beskrives 66 rene og 11 blandingskrydderier ned i detaljen. - Og ikke mindst er beskrivelserne krydret med spændende læsning om krydderiernes historie, udbredelsen og anvendelsen af dem gennem tiden.
Forfatter: Carl Th. Pedersen
Format: 20,2 x 23,7 x 2,9 cm - hardback
Forlag: Turbine
Krydderier fra A til Z er en detaljerig og spændende gennemgang af verdens mest anvendte krydderier. Læseren får historien bag de enkelte krydderier, deres oprindelse og brug gennem historien og en videnskabelig beskrivelse af deres smag og anvendelse. Listen tæller 68 rene krydderier og 11 blandede.
Bogen er særlig relevant i disse år, hvor det grønne køkken vinder indpas i mange hjem. Krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad, som kan mangle smag for at udgøre et attraktivt alternativ til kraftigt smagende kødretter. Det er karakteristisk for mange af verdens vegetariske og veganske køkkener, at de netop forstår at bruge et arsenal af forskellige krydderier for at give velsmag til maden.
Forfatter Carl Th. Pedersen døde i 2020 og efterlod sig det næsten færdige manuskript, som kogebogsforfatter Ole G. Mouritsen har færdiggjort med denne udgivelse.
Carl Th Pedersen har en baggrund som kemiker, har i en årrække været medredaktør af Gastronomisk Leksikon og var i en lang årrække frem til sin død medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.