Stjernernes knitren er måske Jón Kalman Stefánssons bedste bog. I hvert fald ifølge flere anmeldere. I bogen skildres 4 generationer gennem ryk frem og tilbage i tiden.

Bogens fortæller er en syvårig dreng, der oplever sorg og savn, da han mister sin mor. En dreng, der som voksen skriver hans families historie. Om hans oldemor og oldefar omkring år 1918, hvor den spanske syge rasede.

En bog om store følelser, kærlighed, håb og håbløshed - og ikke mindst fortalt med en smuk dybde...

Forfatter: Jón Kalman Stefánsson

Oversætter: Kim Lembek

Sider: 224

Format: 13,7 x 21,3 x 1,9 cm -  indbundet

Forlag: BATZER & CO

Stjernernes knitren - af Jón Kalman Stefánsson

250,00 DKK

Den lille dreng er syv år gammel og har netop mistet sin mor. En morgen kommer en fremmed dame ud fra farens soveværelse og indtager morens plads. Mens drengens far kaster sig over arbejdet på byggepladsen, flygter drengen med sine tinsoldater ind i en eventyrlig parallelverden. Tryghed finder han kun hos sin bedstemor, som fortæller ham spændende og farverige anekdoter om sine egne forældre og på den måde befrier drengen fra hverdagenes ensomme mørke.Jón Kalman Stefánsson er en af Islands store nulevende forfattere. Stjernernes knitren var romanen som for alvor gav ham en plads som en ny og vigtig stemme i islandsk litteratur med et særlig poe­tisk sprog: overfloden af fortællinger, sprogets skønhed, omsorgen for karaktererne, kombineret med den burleske humor og en overrumplende ironi. Men ingen andre af Kalmans bøger rummer en barndomsskildring som i Stjernernes knitren: empatisk, smuk, melankolsk, skarp og fuld af indsigt. 

 
»Denne sommer fortjener gode bøger, og den lysende kraft i Jón Kalman Stefánssons smukt oversatte og dejlige roman om fire generationers kærlighed og tab anbefales på det varmeste.« – Politiken ♥♥♥♥♥
 
»Lille islandsk roman åbner sig som en kæmpe vulkan i udbrud.« – Berlingske ♦♦♦♦♦
 
»Bogen gør vejrtrækningen lidt hurtigere og klumpen i halsen til noget næsten permanent. (–) Der er hæsblæsende kærlighedshistorier og hårrivende håbløsheder. Der er tyk tavshed og magi i næsten hver berøring.« – Litteratursiden
 
»Jón Kalman Stefánssons roman om en drengs sorg er en af forfatterens allerbedste.« – Information
 
»… en umådelig fin lille roman om kærlighed, sorg og slægtskab.« – Jyllands-Posten 
Forlag: BATZER & CO
Udgave: 1
Oplag: 2
Oplagsdato: 26-08-2021
Udg. dato: 21-05-2021
Sprog: dansk
Originalsprog: non
EAN: 9788793993099
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788793993099
Sidetal: 224
Størrelse i mm (BxHxD): 137x213x19mm
Vægt: 384g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med
spacer