I denne fortsættelse af Marie Hellebergs slægtshistorie, der startede med bestselleren "Kvinderne fra Thy", følger vi nu lillesøster Gerda, der er forfatterens mor, og storesøster Ruth. Vi følger de to søstres forskellige liv under og efter besættelsen.

Marie Helleberg er kendt for hendes velskrevne historiske romaner om kendte, stærke kvinder. I hendes to slægsromaner om kvinderne og søstrene fra Thy, får vi et fantastisk blik ind i hverdagen, for helt jævne - og stærke - kvinder, der er mindst ligeså spændende læsning.

Forfatter: Maria Helleberg

Udgivelsesdato: 10-10-2019

Sider: 384

Format: 15,4 x 22,8 x 4,2 cm - indbundet

Forlag: Rosinante

Søstrene fra Thy - af Maria Helleberg

299,00 DKK

Med Søstrene fra Thy fortsætter Maria Helleberg sin slægtsfortælling, som hun påbegyndte med bestselleren Kvinderne fra Thy. Søstrene fra Thy er fortællingen om Marie Dusines døtre Gerda og Ruth, der med besættelsen i 1940 får deres liv vendt på hovedet. Gerda er færdig med skolen og vil til København, men må blive i Thisted hos mor Marie, da faren dør. Her får hun en læreplads i en boghandel og følger på sikker afstand Ruths vilde liv i København. Ruth er til fest og jazz og flirter farligt og passioneret med en officer fra SS-hovedkvarteret på Hotel d’Angleterre. Hvad Ruth betror Gerda, tør hun ikke fortælle mor Marie. Og hvem Gerda skjuler i boghandlens baglokale, kan hun hverken fortælle sin mor eller søster. Besættelsen er fuld af hemmeligheder og løgne, af betroelser og fortielse – og forbudt kærlighed.

Pressen skriver:

»Helleberg skriver, så siderne vender sig selv.« ***** – Femina

»Ligesom Kvinderne fra Thy lever fortsættelsen på at være skrevet af en stor fortæller.« ***** – Kristeligt Dagblad »Begavet og gribende (…) Med en nænsom og samtidig nærgående pen portrætterer [Helleberg] ikke bare de to kvinder men det samfund, de levede i, og de mennesker, de mødte på deres vej. Hun nuancerer umiddelbart kritisable handlinger og lægger flere farver og facetter ind i figurer, der ellers oftest optræder som statister på den store historiske scene.« **** – Berlingske

»Meningsfuld, farverig underholdning.« – Weekendavisen

Forlag: Rosinante
Udgave: 1
Oplag: 3
Oplagsdato: 16-01-2020
Udg. dato: 11-10-2019
Sprog: dansk
Originalsprog: dansk
EAN: 9788763852630
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788763852630
Sidetal: 384
Størrelse i mm (BxHxD): 154x228x42 mm
Vægt: 65 7g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med