Nobelprisvinderen i Litteratur 2022 blev Annie Ernaux.

Her får du to væsentlige små romanværker i Arnaux store forfatterskab om hendes far og mor og deres livskamp om finde et ståsted i klassesamfundet, om deres vanskelige opstigen fra en hård daglejertilværelse på fabriksgulvet og til at være ejere af en lille kolonialhandel og cafe, en opstigen fra bunden, men med en vedvarende angst for at falde tilbage.

Forfatter: Annie Ernaux

Oversætter: Hans Peter Lund

Sider: 170

Format: 12,8 x 19,1 x 1,6 cm - hæftet

Forlag: Forlaget Etcetera

Min far & Kvinden - af Annie Ernaux

229,00 DKK
MIN FAR og KVINDEN er to af hovedværkerne i Annie Ernaux’ (f. 1940) forfatterskab, og de er blevet moderne klassikere i fransk litteratur. Her kan de to romaner læses samlet.
 
MIN FAR
Annie Ernaux’ far døde nøjagtig to måneder efter, at hun var blevet uddannet til gymnasielærer. I Min far tegner hun et portræt af den uuddannede staldknægt, der blev café- og købmandsejer i en lille nordfransk by, og som hele sit liv kæmpede med sin sociale arv. Af en retskaffen, hårdtarbejdende mand, som med årene blev gladere og gladere for livet. Men også af en far, der forsigtigt, næsten modvilligt, beundrede sin datter for alt det, hun opnåede, alt imens hun fjernede sig uendeligt langt fra alt, hvad han kendte.
 
KVINDEN
Kvinden er et fantastisk billede af forholdet mellem en mor og en datter. Det er Ernaux’ forsøg på at indfange moren som det individ, hun var, og den kvinde, der levede uafhængigt af datterens blik. Ligesom i portrættet af faren er det morens vaner, ord og bevægelser, der tilsammen aftegner et stærkt billede af en selvstændig, arbejdsom og handlekraftig kvinde, som ikke lod sig nøje med et fattigt fabriksarbejderliv, men skabte sig det liv som butiksfrue, hun drømte om. En mor, som vogtede skarpt over sin datters dyd og skolegang, så hun kunne få alt det, moren aldrig selv havde fået.
 
Annie Ernaux (f. 1940) er fransk litteraturs grand old lady. Hun bliver betragtet som en af de vigtigste litterære stemmer i sit hjemland, og hendes autobiografiske, sociologiske tilgang til det litterære stof er en stor inspirationskilde for mange af Frankrigs unge forfattere, bl.a. Édouard Louis. I disse år oplever Ernaux desuden en enorm revival i udlandet med bl.a. en nominering til den prestigefyldte litteraturpris Man Booker International. I 2017 modtog hun Marguerite Yourcenar-prisen for sit samlede forfatterskab. På dansk er tidligere udkommet Pigen fra ’58.
Forlag: Forlaget Etcetera
Udgave: 1
Oplag: 2
Oplagsdato: 18-11-2020
Udg. dato: 08-09-2020
Sprog: dansk
Originalsprog: fransk
Org. titel: La place & Une femme
EAN: 9788793316218
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788793316218
Sidetal: 170
Størrelse i mm (BxHxD): 128x191x16mm
Vægt: 229 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med