Humlen ved det hele - af Dave Goulson

Humlen ved det hele - en imponerende lærerig - og særdeles underholdende - bog om humlebier. Her finder du alt det, du ikke vidste om humlebier, fortalt med varme og humor af Dave Goulson.

Dave Goulson, er forsker og en af verdens førende eksperter i humlebier og insekter, deler i denne bog ud af hans store viden - lige fra barndommens oplevelser hans banebrydende opdagelser om humlebierne som forsker.

Dave Goulsons bog om insekternes forunderlige verden, finder du her: Summen over engen

Forfatter: Dave Goulson

Org.titel: A sting in the tail

Sider: 336

Format: 13,6 x 20,2 x 2,6 cm - hæftet

Forlag: Don Max

Forlagsbutik: Politikens Forlag
150,00 DKK

Forlaget skriver

En varm og vidende bog om et af naturens og havens vigtigste væsner: Humlebien.

Dave Goulson fortæller her om sine eventyr og opdagelser som forsker i humlebier på en måde, der er så fuld af humor og smittende videbegær, at man ikke kan andet end at lade sig rive med.        
 
Fra barndommens oftest mislykkede eksperimenter til den voksne forskers banebrydende opdagelser om humlebierne, deres gådefulde liv og ikke mindst deres forsvinden, fører Goulson os ud i naturen, naturhistorien og videnskaben.   
 
Underholdende og fængende viser han os ukendte sammenhænge i insekternes og planternes mikrokosmos, der er lige så fantastisk som det er skrøbeligt.        
 
Bogen er en uforbeholden kærlighedserklæring til humlebien, som ikke kun er et lille flyvende mirakel, men også et uundværligt nyttedyr, hvis uddøen ville få fatale konsekvenser for os mennesker.   
 
”En eminent fortælling om det store i det små. Hans kærlighedserklæring til humlebier og livet på jorden er smittende glæde fra først til sidst … Med vid, viden og fortælleglæde får Goulson humlebierne til at lette og flyve lige ind i hjertet på læseren … Læs, og dit forhold til humlebier og verden vil blive forandret for altid.” – Kristeligt Dagblad   
 
 ”Humlebierne har fået sig et hovedværk!”  – Politiken   
 
”Fra hver eneste side stiger der videnskabelige og pudsige informationer op til nytte og overraskelse.” – Jyllands-Posten   
 
”Man læser med fornøjelse denne varme kærlighedserklæring til et af naturens små, men allervigtigste nyttedyr og bliver ikke så lidt klogere på humlebien. Dave Goulson er en glimrende fortæller, der summer af ildhu og begejstring for humlebiens overlevelse.” – Nordjyske   
 
 ”Pragtfuld!” – The Times   
 
"Kolossalt lærerig … Gevaldigt underholdende … Dette er væsentlig læsning!” – The Independent
 
Dave Goulson er en af verdens førende eksperter i humlebier og insekter. Hans forskning nyder stor international udbredelse, ligesom hans store engagement i miljøet. Han har læst biologi på Oxford University og er nu professor på University of Sussex.   
 
”Humlen ved det hele” (da. 2014) er hans første bog uden for fagkredse og er oversat til en række sprog verden over. Hans næste bog er ”Summen over engen” (da. 2015), som handler om insekternes og planternes fascinerende sammenspil – og om at sætte en ruin af et fransk sommerlandsted i stand. Hans nyeste bog ”Havejunglen” – om hvordan man kan dyrke sin have som en del af naturen udkommer i England sommeren 2019 og i dansk oversættelse tidligt forår 2020.   
 
Don Max Classic-serien er et håndplukket udvalg til den nysgerrige lystlæser. 
 
Alle bøgerne er skrevet af fremtrædende forskere og forfattere, der beskæftiger sig med nogle af vores tids mest vedkommende emner, og som kan kunsten at skrive! Skrive, så man ser det hele levende for sig; skrive med passion, poesi og humor – så man bliver klogere uden at kede sig!       
 
Når man længes efter fordybelse og gerne vil overraskes af ny viden om verden!
Forlag: Don Max
Udgave: 2
Oplag: 1
Oplagsdato: 11-04-2019
Udg. dato: 11-04-2019
Sprog: dansk
Originalsprog: engelsk
EAN: 9788740055146
Indbinding: Hæftet
ISBN: 9788740055146
Sidetal: 336
Størrelse i mm (BxHxD): 136x202x26 mm
Vægt: 331 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med
spacer