Åleevangeliet - af Patrik Svensson

Bogen Åleevangeliet er en kombination af faglig viden omkring ålen og forfatterens egne oplevelser med hans far, hvor ålefiskeriet havde stor betydning for deres fællesskab. Du bliver med denne bog om ål helt sikkert klogere på denne mystiske fisk, der har været en gåde for mennesket gennem tiden. Bogen skildrer menneskets forundring og udvikling af viden om ålen gennem tiden. Sideløbende med fortællingen om far og søn, erindringer om fisketurene - og om farens sygdom og død.

Forfatter: Patrik Svensson

Oversætter: Søren Vinterberg

Sider: 268

Format: 15,4 x 22,8  x2,8 cm -  indbundet

Forlag: Gads Forlag

299,00 DKK

Hvor meget kan man vide om en ål? Eller om et menneske?

Åleevangeliet er en bog om verdens mest gådefulde fisk. I dag er store dele af ålens liv stadig et mysterium. En fisk, som Aristoteles, Sigmund Freud og mange andre forgæves har forsøgt at forstå. I dag er ålen på listen over truede dyr.

Men Åleevangeliet er også en bog om forfatteren og hans far, og om hvordan ålen knyttede dem sammen. En historie om livet og hvordan det skal leves. Og om det, der er den sidste og uundgåelige udfordring i livet: Hvordan man håndterer døden.

Uddrag fra bogen:
”De er underlige, de ål,” sagde far. Og han virkede altid lidt henrykt, når han sagde det. Som om han havde brug for det gådefulde. Som om det udfyldte en slags tomrum i ham. Og jeg lod mig også overbevise. Jeg besluttede mig for, at man finder det, man vil tro på, når man har brug for det. Vi havde brug for ålen. Tilsammen havde vi ikke været de samme uden den.”

Forlag: Gads Forlag
Udgave: 1
Oplag: 4
Oplagsdato: 28-09-2020
Udg. dato: 16-08-2019
Sprog: dansk
Originalsprog: svensk
EAN: 9788712059219
Indbinding: Indbundet
ISBN: 9788712059219
Sidetal: 268
Størrelse i mm (BxHxD): 154x228x28 mm
Vægt: 502 g
Andre forslag til dig
Har du set ...
Passer sammen med
spacer